Antena 3 CNN Actualitate Secretar de stat PNL, șantaj la nivel înalt. Cum se eliberează funcții pentru membrii de partid

Secretar de stat PNL, șantaj la nivel înalt. Cum se eliberează funcții pentru membrii de partid

Antena 3 a prezentat, marți, înregistrarea care aruncă în aer Guvernul. Un secretar de stat PNL în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a fost înregistrat în timp ce șantaja și amenința cu schimbarea directorilor de la direcțiile silvice. Gelu Puiu se lăuda că a schimbat 20 de directori de la direcțiile silvice.

Secretar de stat PNL, șantaj la nivel înalt. Cum se eliberează funcții pentru membrii de partid
Sursa foto: captură video Recorder.ro
de Gabriel Dano    |    20 Apr 2021   •   17:33

Este vorba despre persoane care ocupau aceste funcții de conducere în urma unor cursuri, iar Gelu Puiu i-a dat afară pentru a pune acolo oameni politici. Mai departe, Gelu Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa dacă funcțiile din țară au fost eliberate.

"Este o nouă dovadă că politizarea instituțiilor publice continuă și este girată de la cel mai înalt nivel. Dar dincolo de asta, este și o lecție despre cum se transformă oamenii ajunși în funcții de putere. De la tonul vocii, care capătă niște inflexiuni pline de importanță, până la cinismul cu care ajung să schimbe destinele altor oameni", notează autorii investigației.

Investigația, realizată de Alex Nedea și David Muntean, pe larg pe Recorder. ro.

Există însă și o urmare în urma acestui scandal. După apariția acestor imagini Gelu Puiu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, și-a înaintat demisia. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Florin Cîțu, cel care a anunțat că a și semnat această demisie.

 

 

×
Subiecte în articol: Gelu Puiu santaj
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close