Antena 3 CNN Actualitate Senatorul Vergil Chițac, declarația scandaloasă. Dialog incendiar la Antena 3

Senatorul Vergil Chițac, declarația scandaloasă. Dialog incendiar la Antena 3

Declarație scandaloasă făcută de senatorul Vergil Chițac, în conferința de presă în care și-a anunțat candidatura pentru Primăria Constanța.

Senatorul Vergil Chițac, declarația scandaloasă. Dialog incendiar la Antena 3
Sursa foto: Foto: Facebook/Vergil Chitac
16 Dec 2019   •   11:57

Senatorul liberal Vergil Chițac și-a anunțat candidatura pentru Primăria Constanța cu o gafă de proporții. În declarația sa referitoare la disputa cu cei care se află actualmente în Primăria Constanța, a folosit termenul de „autist“, spunând că vrea să repare ”ce au stricat autiștii ăștia”.

Liberalul a intervenit telefonic la Antena 3, la ”Previziuni”, acolo unde a încercat să explice ce a vrut să spună și a aurmat un dialog cu jurnalista Nadina Câmpean, în care senatorul liberal a părut că nu înțelege gravitatea afirmațiilor sale.

 „Am spus ce au stricat autiștii ăștia din Primărie. Deci eu m-am referit la conducerea Primăriei și am folosit termenul autist în sensul figurat, adică desprins de realitate".

Nadina Câmpean a intervenit: „Eu nu îmi imaginam că v-ați referit la niște oameni bolnavi de autism. Am înțeles foarte bine ce ați spus, doar că jigniți o anumită categorie de oameni. Văd că nu ați conștientizat nici acum!".

„Eu sunt capabil să-mi cer scuze. Intenția mea nu a fost asta. Însă, cred că fiecare dintre noi, de exemplu, a folosit cuvântul idiot. Asta nu înseamnă că, în momentul când folosim cuvântul idiot, îi jignim pe toți care suferă de această boală mintală. Există o boală mintală numită idioție", a spus Chițac.

Din nou, jurnalista a intervenit: „Domnule Chițac, cred că mergeți din greșeală în greșeală. Cum să comparați idioții cu autiștii?".

”Sunt convinsă că nu a vrut să jignească o categorie socială sau alta, dar în momentul în care l-ați întrebat ce va face în Constanța dacă va câștiga Primăria, dacă e să anuleze tot ce a spus, să facă și pentru această categorie socială niște lucruri nu doar de imagine” a afirmat Manuela Hărăbor, cea care conduce Asociația ”Învingem Autismul”.

Senatorul Vergil Chițac, declarație neinspirată

 

×
Subiecte în articol: previziuni Vergil Chitac
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close