Antena 3 CNN Actualitate Senatul votează astăzi stimulentul pentru profesori. Câți bani ar putea primi cadrele didactice

Senatul votează astăzi stimulentul pentru profesori. Câți bani ar putea primi cadrele didactice

Senatorii discută la această oră introducerea unui stimulent de 2.000 de lei pentru profesori, în ciuda avertismentului lansat cu puţin timp în urmă de premierul Ludovic Orban.

Senatul votează astăzi stimulentul pentru profesori. Câți bani ar putea primi cadrele didactice
Sursa foto: Agerpres
de Diana Dragotescu    |    21 Sep 2020   •   13:45

Prim-ministrul a spus că nu sunt bani pentru astfel de stimulente salariale şi ţara riscă să ajungă în incapacitate de plată. Senatorii plănuiesc însă să voteze în procedură de urgenţă amendamentul. 

În momentul de față senatorii din comisia de Muncă, comisia raportoare pe acest proiect de lege depus de social-democrați, îl iau în discuție pentru a îi da un raport în procedura de urgență, ca până la ora la care începe plenul, acest proiect să fie discutat și să primească un raport din partea senatorilor specialiști urmând ca apoi să fie votat pentru a pleca către Camera Deputaților, tot în procedură de urgență. Până la dsârșitu săptămânii, proiectul ar putea ajunge la Președinte pentru promulgare. 

Este un poriect de lege care presupune abordarea unor stimulente de risc pentru cadrele didactice, atât pentru profesori cât și pentru pesoanlul auxiliar. Dascălii ar urma să primească 2.000 de lei pe lună pentru starea de alertă și starea de urgență în fiecare lună iar personalul auxiliar 1.500 de lei, bani care ar însemna un buget total de aproape 500 de milioane de lei.  

Social-democrați au declarat că sursele de finanțare pentru acest proiect ar putea fi fondurile europene pe care le primește România, sau economiile. 

Senatul votează astăzi stimulentul pentru profesori. Câți bani ar putea primi cadrele didactice

×
Subiecte în articol: bani profesori
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close