Antena 3 CNN Actualitate Serviciile medicale acordate oriunde în ţară, în baza biletului de trimitere, începând de la 1 decembrie

Serviciile medicale acordate oriunde în ţară, în baza biletului de trimitere, începând de la 1 decembrie

Românii care au asigurări sociale pot beneficia de servicii medicale pe tot teritoriul țării. Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care asigurații pot beneficia de servicii și analize medicale, fără a mai condiționa acordarea acestora doar de către furnizorii care au contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care are și medicul care a emis biletul. Iar acest lucru s-ar putea aplica de anul viitor și pentru prescripțiile medicale.

Serviciile medicale acordate oriunde în ţară, în baza biletului de trimitere, începând de la 1 decembrie
de Laura Dinu    |    01 Dec 2020   •   12:45

Începând de astăzi, toți cei care au asigurări de sănătate pot beneficia de servicii medicale peste tot în țară, în baza unui bilet de trimitere eliberat fie de către medicul de familie, fie de către un specialist. Singura condiție este aceea ca furnizorul de servicii medicale, de stat sau privat, să fie înscris la o casă de asigurări de sănătate. 

Până acum, asigurații beneficiau de servicii medicale doar dacă furnizorul era înscris la aceeași casă de sănătate cu medicul care elibera biletul de trimitere. 

Midificarea vine în urma unei Hotărâri de Guvern. Autoritățile spun că de anul viitor același regim ar urma să se aplice și în cazul prescripțiilor medicale, însă, cel mai probabil, ne vom putea ridica rețetele medicale de la orice farmacie din țară. 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close