Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cele mai frecvente cauze ale infertilităţii

Sfat de sănătate. Cele mai frecvente cauze ale infertilităţii

Greutatea afectează fertilitatea atât la femei cât și la bărbați. Ginecologul Erna Stoian a vorbit la rubrica ''Sfat de sănătate'' cu Andreea Cigolea, despre cele mai dese probleme medicale care duc la infertilitate. Mare atenție și alimentația joacă un rol esențial când vorbim de obținerea unei sarcini. Spre exemplu, vegetarienii pot întâmpina dificultăți în conceperea unui copil.

Sfat de sănătate. Cele mai frecvente cauze ale infertilităţii
Sursa foto: Pixabay
08 Apr 2020   •   10:58

 ''Foarte multe femei cred că estrogenii sunt secretaţi doar de ovar, dar ei sunt secretaţi şi de ţesutul adipos. Atunci când ţestutul adipos este în exces, nivelele de estrogen sunt foarte crescute şi pot să ducă la un dezechilbru care afectează ovulaţia.

Acest dezechilibru este foarte evident în sindromul ovarelor micropolichistice care este principala cauză de infertilitate anovulatorie la femei şi se asociază cu o rezistenţă crescută la insulină.

Este foarte important să ştim că o scădere de 5-10% din greutate poate să ne ajute foarte mult şi să ne restaureze ovulaţia sau chiar menstruaţia, mai ales la femeiele cu acest sindrom al ovarelor micro polichistice.

Trebuie să ştim că atunci când greutatea este foarte crescută şi tratamentele de fertilitate funcţionează mai greu. Se obţin mai puţine ovocite, se obţin mai puţini embrioni şi atunci şansele de a obţine sarcina sunt mai mici'', a explicat dr. Erna Stoian, medic primar Obsterică-Ginecologie.

Urmăriţi şi alte cauze ale infertilităţii, în imaginile de mai jos!

Sfat de Sănătate. Cele mai frecvente cauze ale infertilităţii

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close