Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce simte un ipohondru şi cum îi e afectată viaţa, fără să-şi da seama

Sfat de sănătate. Ce simte un ipohondru şi cum îi e afectată viaţa, fără să-şi da seama

Trecem printr-o perioadă care ne îngrijorează pe mulți. Însă informațiile corecte și anumite exerciții pentru păstrarea calmului ne ajută semnificativ, mai ales pe cei care suferă de ipohondrie. Aflăm de la ce apare și cum se manifestă de la psihologul Gabriela Minescu. Nu uitați, anxietatea nu ne ajută cu nimic zilele astea, mai ales că stăm în casă și totul va fi bine.

Sfat de sănătate. Ce simte un ipohondru şi cum îi e afectată viaţa, fără să-şi da seama
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    10 Apr 2020   •   09:45

"Ipohondria este o anxietate legată de starea de sănătate şi pot fi mulţi factori care să o influenţeze, începând cu o emoţionalitate care nu este exprimată corect şi, atunci, oamenii transpun starea lor afectivă în simptome fizice: dureri de cap, abdominale, li se pare că au probleme pe care nu le-au mai avut până atunci şi încep să caute medici care să le spună ce au. Dar, de cele mai multe ori, sunt simptome cărora ei le dau amploare", a explicat psihologul Gabriela Minescu, vineri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Spre exemplu, în cazul oamenilor ipohondri, o durere de cap poate duce în mintea lor direct la o tumoare şi ei pornesc astfel să se caute. 

"De cele mai multe ori, caută mai multe păreri de la mai mulţi medici", spune psihologul.

Mai mult, ipohondria ne poate afecta viaţa în mod direct, atenţionează psihologul psihologul Gabriela Minescu. 

Sunt oameni care nu se mai pot concentra la munca pe care trebuie să o facă la serviciu, gândindu-se la problemele imaginare de sănătate pe care le-ar avea.

Pentru tratarea ipohondriei, trebuie găsită mai întâi cauza, apoi există terapii în acest sens.

Sfat de Sănătate. Ipohondria ne afectează total viaţa

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close