Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Interviu cu omul turnat de Petrov

Sinteza Zilei. Interviu cu omul turnat de Petrov

Traian Băsescu este fost președinte, europarlamentar și, mai nou, potențial candidat la Primăria Capitalei. În plus, turnător la Securitate. Un astfel de personaj ar fi trebuit măturat de pe scena politică. În schimb, este cât se poate de bine.

Sinteza Zilei. Interviu cu omul turnat de Petrov
18 Feb 2020   •   00:44

Mihai Gâdea a prezentat, la ”Sinteza Zilei”, un interviu cu Ion Bârgău, unul dintre foștii colegi de facultate ai lui Traian Băsescu, turnat de către acesta la Securitate în anii studenției petrecute la Institutul de Marină.

Acesta spune că nu și-ar fi imaginat niciodată că Băsescu ar fi făcut așa ceva, mai ales că s-au revăzut de multe ori în anii care au urmat.

”Nu mi-am închipuit nici în cele mai negre vise ale mele. Timp de 25 de ani de zile omul ăsta m-a privit, am făcut revederi, întâlniri, anual, se uita în ochii mei, ce spune el în mintea lui? L-am turnat pe ăsta, dar de ce l-am turnat? Ce am câștigat? Doar nu își propusese în anul III să ajungă președinte și turnătoria îi ajuta la ceva. Ori a făcut-o din spirit civic, ori mă ura cumva. Eram simpatic în facultate, cântam într-o formație, lumea mă stima. E ceva inimaginabil. Mă numesc Ion Bârgău, dar în Constanța în timpul facultății mi s-a spus Ionuț, el mă știa de Ionuț (...) Acum sunt convins că sunt mult mai mulți. Nu vreau să folosesc limbaj marinăresc. Și eu, fiind comandant, am ieșit la pensie acum un an, nu am mai navigat din 2005. Cât am fost comandant, timp de 15 ani, efectiv când veneai în țară dădeai o notă informativă (...) Nu eram obligați să spunem despre Vasile, Titi, Gigi, că e recalcitrant. Știți ce ne întreba? Se spun bancuri politice? Evident spuneam nu. Au venit la Anvers sau Rotterdam popi, au adus Biblii? Ce îi rupea pe ei grija de Biblii, nu știu (...) Astea erau întrebările Securității. ”, a spus Ion Bârgău.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Petrov Ion Bargau
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close