Antena 3 CNN Actualitate Soţia fostului ministru Gerea (ALDE) a primit ajutor social de aproape 19.000 lei. Cum explică politicianul

Soţia fostului ministru Gerea (ALDE) a primit ajutor social de aproape 19.000 lei. Cum explică politicianul

Soţia fostului ministru Andrei Gerea a primit un ajutor social de aproape 19.000 de lei de la Transgaz, pe lângă salariul pentru funcţia de specialist în comunicare, în ultimele luni de mandat ale Guvernului condus de Dacian Cioloş. Informaţia a fost publicată de Grupul de Investigaţii Politice. 

Soţia fostului ministru Gerea (ALDE) a primit ajutor social de aproape 19.000 lei. Cum explică politicianul
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    10 Apr 2020   •   11:23

Andrei Gerea a fost ministru al Economiei şi al Energiei, din partea ALDE, în Guvernul Ponta. 

La data numirii lui Ayten Gerea în funcţie, aceasta tocmai dusese în faliment afacerea cu automobile a familiei, Valahia Investments, având datorii de circa 2,5 milioane euro. 

Soţia fostului ministru Andrei Gerea a fost angajată la Transgaz, în 2016, fără ca nimic să o recomande pentru funcţia ocupată, scrie cotidianul naţional Jurnalul în ediţia de vineri. 

Ayten Gerea a primit, în afara salariului de peste 6.000 de lei lunar, şi un "ajutor social" de 18.730 de lei.

Soţia fostului ministru Gerea, ajutor social de la Transgaz

Gerea: I-a fost decontată o operaţie, nu e un jaf

În replică, fostul ministru Andrei Gerea a spus, la Antena 3, că nu este vorba despre un ajutor social, ci nişte bani pentru decontarea unei operaţii pe care soţia a făcut-o.

"Nu este un ajutor social, e vorba de o prevedere a contractului de muncă. Marile companii au astfel de prevederi în contract. I-a fost decontată o operaţie la coloana vertebrală. Companiile mari au astfel de prevederi în contractul de muncă. Şi la ea, este o prevedere în contractul colectiv de muncă negociată de sindicat cu conducerea companiei.

Nu e absolut niciun jaf, nimic ieşit din comun", a explicat fostul ministru Andrei Gerea, vineri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Mai mult, potrivit lui Gerea, cazul soţiei sale nu este singular. Alte 34 de persoane de la Transgaz ar fi beneficiat de acest tip de ajutor.

Ministrul Andrei Gerea explică ajutorul social pe care l-a primit soţia sa

×
Subiecte în articol: ajutor social Ayten Gerea Andrei Gerea
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close