Antena 3 CNN Actualitate În plină pandemie, Spitalul Universitar nu mai face investigații RMN: ”Nu se mai fac la noi. Căutați în altă parte!”

În plină pandemie, Spitalul Universitar nu mai face investigații RMN: ”Nu se mai fac la noi. Căutați în altă parte!”

În plină pandemie, birocratia stă în calea investigatiilor medicale. O demonstrează unul dintre cele mai mari spitale de stat din tară, unde nu mai pot fi făcute investigatii RMN. Contractul dintre Spitalul Universitar şi Casa Naţională de Sănătate a fost reziliat din cauza unor nereguli, care nu sunt de ordin tehnic, ci ţin de... hârtii. Si mai grav este că nimeni nu stie când se va rezolva problema.

În plină pandemie, Spitalul Universitar nu mai face investigații RMN: ”Nu se mai fac la noi. Căutați în altă parte!”
de Andreea Cigolea    |    26 Noi 2020   •   10:10

Discuție: Reporter - Angajată spital 

Reporter: Aș dori să fac o programare pentru un RMN
Angajată: Nu se fac programări intrând în spital, ci prin telefon. 
Reporter: Ok... 
Suntem în pandemie! 

Zis și făcut. Reporterul Antena 3 sună la Spitalul Universitar pentru programarea la RMN, însă de la celălalt capăt al firului vine un răspuns ferm... negativ. 

Discuție: Reporter - Angajată spital 


- Aș dori să-mi fac o programare pentru un RMN contra cost, desigur
- Nu se mai face la noi. Nu mai avem contract cu casa. Căutați în altă parte! 

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate spun că s-a ajuns la rezilierea contractului din cauza unor probleme birocratice. Când vor fi soluționate? Nu se știe. 

”La Spitalul Universitar contractul pentru efectuarea investigațiilor tip RMN încheiat între CASMB și unitatea sanitară a încetat până la remedierea unor probleme depistate în urma unui control efectuat de Casa București la acest spital. Și remedierea, mă rog... asta depinde foarte mult și de unitatea sanitară. V-am spus, nu sunt probleme tehnice referitoare la modul de funcționare al aparatului, ci de pus la punct exact ce trebuie ca să fie funcțional corect” a explicat Mihaela Tănase, purtător CNAS, pentru Antena 3.

Șpagă în spitale în pandemie. Cât costă un RMN făcut cu intervenţie

Nu sunt singurele nereguli depistate de reporterii Antena 3 în unitățile medicale din Capitală. La Spitalul Floreasca paznicii acționează pe post de intermediari ai șpăgii pe care le-o cer fățiș pacienților care vor să fie programați în timp util la un RMN. 


- RMN sau CT? 
- RMN. 
- Cât îți trebuie?
- Nu mai vrea să facă programare, nu mai vrea... deci, ascultă-mă, ca să-ți spun. Acum se fac foarte greu RMN-urile. Și cu plata de la privat unde este foarte, foarte scump te programează după o lună, o lună și jumătate. 
- Mhm. 
- Deci eu pot să te ajut... îmi dai numele și prenumele pacientului, adică al tău dacă îl faci tu, dacă îl face altcineva... m-ai înțeles pe mine?
- Mhm.
- Ăăăă... te costă 6 milioane (n.r. 600 ron). 
- Ok... 
- Eu îți dau numărul meu de telefon.
- Da.
- Problema este că dacă eu mă duc astăzi să fac programarea, eu trebuie să dau și bănuții. 

În urma dezvăluirilor difuzate de postul nostru de televiziune, Spitalul Floreasca a demarat o anchetă internă, iar autoritățile au intrat pe fir. 

×
Subiecte în articol: Spitalul Universitar RMN
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close