Antena 3 CNN Actualitate Educație Studiu. Şcoala on-line se dovedeşte un experiment falimentar în toată Europa

Studiu. Şcoala on-line se dovedeşte un experiment falimentar în toată Europa

Un studiu efectuat în Olanda, una din cele mai dezvoltate ţări ale Uniunii Europene, arată că elevii nu au avansat deloc în ultimul an, cand şcoala s-a făcut mai mult de la distanţă. În România, 60 la sută dintre părinţi cred că elevii au nevoie de ore remediale sau că nu au un nivel optim de cunoştinţe.

Studiu. Şcoala on-line se dovedeşte un experiment falimentar în toată Europa
de Cristi Popovici    |    19 Apr 2021   •   18:56

Un studiu făcut în Olanda, care este echivalent şi în Marea Britanie, dar şi în alte ţări europene spune că cei mai afectaţi de pandemie sunt elevii de şcoală primară, unde progresul a fost minim în ultimul an. 

Cercetarea arată că în ciuda faptului că au avut dotările la dispoziţie pentru a participa la ore, elevii au pierdut cel puţin un sfert din progresul pe care l-ar fi făcut dacă mergeau fizic la şcoală.

În schimb, în Romania, un sondaj arată că 75% dintre părinţi apreciază că şcoala on-line a avut o eficienţă redusă şi mult mai redusă comparativ cu orele desfăşurate în clasă. 

Realitatea în mediul rural este cruntă. 40% din elevii din mediile defavorizate nu au făcut deloc ore on-line de la începutul pandemiei, în ciuda asigurărilor autorităţilor că toţi copiii au primit tablete, avertizează şi World Wisioin România. Iar la oraşe, informaţiile noi au fost asimilate cu greutate.

„Există o discrepanţă între invatamantul fizic si cel online. Nu mai exista contactul cu profesorul. Informatia se pierde si intr-un fel te simti obligat sa devii autodidact", a spus Ana Maria Groza, Asociaţia Elevilor Bucureşti.

O soluţie o reprezintă orele remediale, care vor fi extinse şi anul următor, a anunţat ministrul Educaţiei.

„Pierderile sunt mari şi foarte mari Predarea online nu s-a făcut. Să fim bine înţeleşi. Sunt foarte rare cazurile acelora dintre noi care au fost pregătiţi cu adevărat pentru ceea ce înseamnă predare online", a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu la o conferinţă.

În România, doar jumătate dintre profesori s-au vaccinat, de la începutul pandemiei

Şi părinţii sunt îngrijoraţi de felul în care se vor relua cursurile cu prezenţa fizică a copiilor, în condiţiile în care campania de testare în şcoli s-a dovedit a fi un fiasco.

„Nu vom avea 7 milioane de vaccinati la nivelul societatii, o sa expire si termenul de imunitate pentru unii din ei  şi atunci trebuie sa ne folosim pe testele pe baza de saliva astfel încât la nivelul scolii sa ai o oglinda foarte clare", a spus Iulian Cristache, Federaţia Naţionala a Asoiciaţiilor de Părinţi.

Şcoala va reîncepe în luna mai, după sărbătorile Pascale, tot în sistem hibrid.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close