Antena 3 CNN Actualitate Sute de oameni, bolcați ore în șir pe Otopeni: Suntem închiși, nu e nimeni. Avem dozatoare de apă, dar nu avem pahare

Sute de oameni, bolcați ore în șir pe Otopeni: Suntem închiși, nu e nimeni. Avem dozatoare de apă, dar nu avem pahare

Sute de oameni au stat blocaţi ore în şir în avion, dar şi pe aeroportul Otopeni după ce au aterizat cu o cursă TAROM de la Amsterdam. 

Sute de oameni, bolcați ore în șir pe Otopeni: Suntem închiși, nu e nimeni. Avem dozatoare de apă, dar nu avem pahare
Sursa foto: Antena 3
06 Apr 2020   •   08:48

Unul dintre pasageri a declarat pentru Antena 3 că nu li s-a pus la dispoziţie nici mâncare, nici apă, iar cei care trebuiau să îi preia pentru a îi conduce în carantină s-ar fi certat pe proceduri. 

”Sunt plecat de 30 de ore cu familia din SUA, am avut escală la Amsterdam, am fost preluați de o aeronava TAROM, în aeronavă era plin, 150 de pasageri, ne-au pus la dispoziție patru sticle cu apa și o pungă cu pahare de unică folosință.

Am stat 2 ore în avion pentru că nu se știa ce proceduri trebuie indeplinite, au venit 2 sau 3 mașini SMURD, au venit și mașini de poliție , SMURD, ulterior a venit și un autobuz si ne-au coborât cate 30 de persoane și ne-au dus către zonele de triere.

Iar acum de cel puțin o oră și jumătate suntem într-o zonă în care așteptăm să vină niște autobuze să ne preia, să ne ducă în locurile de carantina , suntem închiși în vreo 3 zone, cred că suntem undeva la vreo 200 de persoane, suntem închiși, nu este nimeni și avem niște dozatoare de apă dar nu avem pahare.”, a spus un pasager, pentru Antena 3.

Reacția aeroportului:

La bordul avionului au fost doi pacienți operați, care au fost preluați de ambulanțe. A durat vreo 45-50 minute. Abia apoi s-a făcut debarcarea propriu zisă.

 

Reacția TAROM

Având în vedere necesitatea procesării pasagerilor proveniți din țări din zona roșie (carantină), la nivelul Comitetului pentru Situații de Urgenta CN AB SĂ s-au luat următoarele măsuri:
 

Pasagerii sunt transportați de la aeronavele sosite la PA2 cu o cadență care să nu aglomereze zona de frontiera: coordonare IS-A/H

Pasagerii sunt procesați și sunt identificate destinațiile de carantină conform bazei de date frontieră: poliția de frontieră

Listele cu pasageri și destinațiile de carantina se coordonează între poliția de frontiera și IGSU

IGSU stabilește în centrul de comandă autobuzele și traseele de deplasare spre destinațiile finale de carantină

Pasagerii de deplasează până în PA1 – transit vechi și sunt preluați și transportați de către A/H către o poartă de la parter Finger nou (prin coordoanre ÎS-A/H)

Bagajele curselor se mențin în zona poziției de parcare 115 cu indicarea curselor

Autobuzele care vor transporta persoanele spre locațiile de carantină din țară se vor poziționa în zona poziției de parcare 115

După sosirea autobuzelor, sau la primirea informației privind constituirea traseului, pasagerii vor fi grupați În funcție de destinația de carantina și vor fi îndrumați spre gruparea la o poartă de îmbarcare

Doar după sosirea autobuzelor, persoanele vor fi transferate de la poarta de îmbarcare până la poziția 115 în vederea recuperării bagajelor

După recuperarea bagajelor, persoanele se vor îmbarca în autobuzele puse la dispoziție pentru deplasarea spre destinațiile de carantina.

 
Pentru asigurarea spațiilor necesare grupării și staționarii persoanelor care urmează să se deplasee către destinațiile de carantina, zona Finger Nou se vă izola fizic de restul terminalului plecări.
În centrul de criza CN Aeroporturi București SA din corp logistic etaj 2 s-a constituit o celulă de coordonare și monitorizare operativa a situației din teren.
 

×
Subiecte în articol: Otopeni
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close