Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: România riscă o recesiune fără precedent

Tăriceanu: România riscă o recesiune fără precedent

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, luni, la Antena 3, că este o greșeală ca Guvernul să recurgă la măsuri de austeritate, așa cum a sugerat președintele Klaus Iohannis.

Tăriceanu: România riscă o recesiune fără precedent
Sursa foto: Antena 3
06 Apr 2020   •   18:31

"Măsurile de austeritate au mai fost încercare cu niște rezultate catastrofale în anul 2009 și 2010. Readuc aminte că măsurile de austeritate nu au făcut decât să adâncească criza economică de atunci, în pofida faptului că foarte mulți economiști și atunci, ca și acum, recomandă să se mărească deficitele bugetare, să fie inhjectați bani publici în economie și de altfel Comisia Europeană și toate statele au decis să aducă 'sânge proaspăt' în economie sub forma unor injecții masive de bani care reprezintă aproximativ 10% din PIB.

Deci, în cazul României, care are un PIB de aproximativ 200 miliarde de euro noi ar trebui să introducem cam 20 de miliarde de euro, nu să recurgem la măsuri de austeritate prin tăieri de salarii sau de pensii, așa cum s-a mai făcut și cum s-a vânturat în aceste zile ca s-ar putea întâmpla",  a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Ediția Specială, moderată de Cătălina Porumbel.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close