Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Tot ce trebuie să știi despre varice. De la ce apar și mai ales cum se tratează

Tot ce trebuie să știi despre varice. De la ce apar și mai ales cum se tratează

Sexul feminin este predispus printre alte afecțiuni și la varice. Chirurgul Dorin Bîrzu a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” de la ce apar și cum le tratăm. Este important să știm că prevenția este foarte importantă când vorbim de această afecțiune, dar și că în urma tratamentelor de astăzi, rămânem fără semne după intervenții.

Tot ce trebuie să știi despre varice. De la ce apar și mai ales cum se tratează
Sursa foto: Pexels
de Andreea Cigolea    |    14 Aug 2020   •   10:00

Există o predispoziție genetică pentru formarea varicelor iar anumiți factori pot infuența apariția acestei afecțiuni. 

Cauzele varicelor 

- genetic 
- statul prelungit în picioare 
- hormonal 
- contraceptive 
- mersul pe tocuri 
- saună în exces
- alcool/ fumat

Ca măsură de prevenție, genetic nu putem face nimic dar putem influența toți ceilați factori pentru a preveni apariția varicelor. 

Prevenția varicelor 

- nu stați mult în picioare
- odihnă membre la 45 de grade 
- sport/ mersul pe jos 

Alimentația nu are un rol dovedit în apariția varicelor. Adolescenții au varice din cauza factorului genetic, dacă au probleme cu calitatea țesutului conjuctiv. Varicele nu dispar de la sine, este nevoie de investigații imagistice. 

Tratamentul varicelor. Cum ne tratăm 

Dacă alegem să ne tratăm nechirurgical, există ciorapi elastici care se pot purta cu diverse grade de compresie: mică, medie, mare, pe care îi purtăm ziua. Există și tratamente medicamentoase care asigură o anumită tonifiere. Chirurgical, de pot trata cu laser sau dacă au 2-3 milimetri se pot injecta. Este o procedură nu foarte dureroasă, care se rezolvă în câteva ședințe. Varicele pot reapărea. 

Varicele mari pun cele mai mari probleme, cele mici deranjează doar din punct de vedere estetic. Varicele mari se pot trata chirurgical. Dacă operația este făcută corect, probabilitatea ca varicele să reapară este mică. Nu este o operație complicată dar necesită foarte multă răbdare. Varicele mari se pot trata și cu laser. Deobicei nu rămânem cu urme după aceste tratamente. 

Sfat de Sănătate. De la ce apar varicele și cum le tratăm

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate varice
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close