Antena 3 CNN Actualitate Unul din cinci români infectați este internat în spital. Tudor Ciuhodaru: E COD ROȘU în sănătate

Unul din cinci români infectați este internat în spital. Tudor Ciuhodaru: E COD ROȘU în sănătate

Unul din cinci români infectați cu coronavirus este internat în spital cu forme moderate sau grave ale bolii. De altfel, gradul de ocupare al spitalelor a sărit de 70%, atât în ceea ce privește cazurile de internare pe secții, cât și cele la Terapie Intensivă.

Unul din cinci români infectați este internat în spital. Tudor Ciuhodaru: E COD ROȘU în sănătate
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    19 Oct 2020   •   11:15

”E COD ROȘU în sănătate. Evoluția numărului de cazuri este accentuată și înregistrăm, în fiecare zi, record după record. Practic, vorbim despre o strategie eșuată în momentul în care, timp de 9 luni, nu s-a crescut nici numărul de paturi la Terapie Intensivă, nici numărul de paturi de spital. Nu au crescut nici angajările în sistemul de sănătate. 

Și ceea ce este cu adevărat îngrijorător, să știți că unul din 25 de pacienți cu coronavirus este din sistemul de sănătate. Adică oameni care au respectat ce înseamnă măsurile de protecție, dar care, din echipamentele insuficiente sau necorespunzătoare, au prezentat un risc crescut de a se îmbolnăvi”, spune Tudor Ciuhodaru.

Medicul critică dur modul de gestionare al pandemiei de coronavirus, în condițiile în care autoritățile stabilesc restricții, însă nu iau și măsuri pentru a rezolva toate problemele apărute încă de la începutul pandemiei. 

”Nu știu ce mai așteaptă (autoritățile, n. red.). Am înțeles conflictele și birocrația de tip politic. Dar când e vorba de sănătate, de viața oamenilor, ar trebui să vorbim de știință în primul rând.

Și aș dori în aceste zile să aud că, după ce am trecut prin Parlament noul meu proiect legislativ, privind redeschiderea Institutului Cantacuzino, să avem măcar vaccin antigripal în această toamnă-iarnă, pentru că dacă mergeți prin farmacii, nu veți găsi nicăieri vaccin antigripal! Și gândiți-vă că furtuna perfectă, suprapunerea coronavirusului cu gripa sezonieră, vor face ca adresabilitatea și cazurile grave spre spitale să fie în continuă creștere”, a adăugat Ciuhodaru. 

Potrivit medicului, singura măsură care ar da rezultate ar fi testarea masivă gratuită. 

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru coronavirus
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close