Antena 3 CNN Actualitate Tulpina sud-africană a COVID, identificată în România. Medic: "Nu există tratament. Această boală tâmpită lasă urmări"

Tulpina sud-africană a COVID, identificată în România. Medic: "Nu există tratament. Această boală tâmpită lasă urmări"

Tulpina sud-africană a coronavirusului a ajuns oficial, vineri, şi în România, iar pentru COVID, această boală care lasă urmări, nu există tratament, atenţionează medicul Emilian Imbri, de la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Tulpina sud-africană a COVID, identificată în România. Medic: "Nu există tratament. Această boală tâmpită lasă urmări"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    05 Mar 2021   •   13:50

Medicul explică faptul că medicamentele care se dau în spital doar încetinesc sau opresc înmulţirea virusului, însă nu îl sterpesc.

"Aș vrea să vă spun, foarte pe scurt, ce știm sigur despre virusul SARS-COV-2. Știm foarte clar că este virus, că este mic, mic și nu-l vedem dacă este mai bronzat sau mai flegmatic și nu o să reușim fără analize să ne dăm seama de unde vine. 

Dr. Emilian Imbri: Știm sigur că această boală tâmpită lasă urmări

Știm însă sigur că produce boală, știm iarăși că această boală tâmpită lasă urmări, nu știm încă foarte sigur ce urmări pe termen lung. 

Este clar că trebuie să ne ferim să ne îmbolnăvim, indiferent că vine din Africa de Sud, Anglia sau România, cred că pot să emit o glumă: până acum cred că am avut varianta bănățeană a acestui virus, deoarece a fost mai lentă, și s-a transmis cu o lentoare aparte. Iată că vine o variantă din Oltenia mai rapidă. Deci, nu există vreo denumire, este virus.

Dr. Imbri: Nu există tratament, este un lucru pe care trebuie să-l reținem!

Nu există tratament, este un lucru pe care trebuie neapărat să-l reținem! Ce se dă în spitale și ce dă toată lumea în această afecțiune este o formă de medicație care încetineşte sau oprește înmulțirea acestui virus, ca să nu ajungă atât de mult în organism, încât să nu mai știm de noi. 

Ca atare, în România, este o creștere a numărului de infectări și, din tot ce știm, doar două sunt din Africa de Sud", a precizat medicul Emilian Imbri, vineri, la Antena 3.

Tulpina sud-africană a COVID, 2 cazuri identificate în România

Tulpina sud-africană a COVID-19 a ajuns şi în România. Aceasta a fost identificată în două probe, dintr-un lot de 93 analizat. 

Una dintre probe provine de la un pacient din București, iar cealaltă este a unei persoane din Pitești. 

Cele două persoane infectate cu tulpina sud-africană a COVID sunt o femeie din București, dintr-un focar familial, și un cetățean turc infectat în Argeș, fără istoric de călătorie, a informat, vineri, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

OMS: Tulpina sud-africană a SARS-CoV-2 nu este mai letală decât celelalte

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spunea, pe 18 februarie, că nu a găsit până în acest moment dovezi care să ateste faptul că varianta virusului SARS-CoV-2 detectată pentru prima oară în Africa de Sud ar provoca mai multe decese decât celelalte tulpini de coronavirus.

Nu există, de asemenea, indicii că acea tulpină virală ar provoca un număr mai mare de cazuri grave decât celelalte mutaţii.

Experţii au subliniat că, în pofida diferenţelor dintre această variantă şi celelalte tulpini, Africa de Sud a demonstrat că pandemia poate fi controlată prin adoptarea unor măsuri de sănătate publică adecvate.

×
Subiecte în articol: Emilian Imbri tulpina africana COVID-19
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close