Antena 3 CNN Actualitate Un "erou în alb" de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, avertisment pentru români

Un "erou în alb" de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, avertisment pentru români

Mirela Voicu a stat de vorbă cu doctorul Radu Țincu, medic specialist anestezie terapie intensivă la Spitalul Floreasca din Capitală.

Un "erou în alb" de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, avertisment pentru români
05 Apr 2020   •   20:17

"Până vom obține tratamentul sau un vaccin, avem nevoi ca fiecare dintre noi să fie responsabil. Avem nevoie de trei tipuri de responsabilități pe care le consider esențiale ca să putem trece peste o săptămână: responsabilitatea individuală a fiecărui cetățean, pentru că principala metodă care poate opri evoluția acestei pandemii o reprezintă încetinirea ritmului de îmbolnăvire a populației. Cu cât vom respecta distanțarea socială și izolarea la domiciliu cu atât ritmul va fi mai lent.

Un  ritm mai lent va însemna în primul rând un timp mai mare pentru spitale să poată trata acești pacienți. Dacă ne uităm în Italia vedem că de fapt acolo a fost depășită infrastructura spitalelor și de aceea mortalitatea este atât de ridicată, pentru că oamenii nu mai putea fi tratați, nu mai aveau loc să fie tratați", a spus dr. Radu Țincu, în interviul acordat Mirelei Voicu, la Antena 3.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close