Antena 3 CNN Actualitate Un fost șef al Poliției Rutiere, informaţii revoltătoare în cazul microbuzului răsturnat la Braşov

Un fost șef al Poliției Rutiere, informaţii revoltătoare în cazul microbuzului răsturnat la Braşov

Un fost șef al Poliției Rutiere, informaţii revoltătoare în cazul microbuzului răsturnat la Braşov
18 Iun 2016   •   00:45

Fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță, atrage atenţia asupra unor detalii legate de parapeţii care despart sensurile de mers pe drumurile patriei. Există nişte condiţii pe care aceştia trebuie să le îndeplinească, altfel se pot repeta oricând tragedii precum cea din judeţul Braşov.

''Din ceea ce cunosc eu, aceste parapete trebuie să aibă o formă concavă. Menirea lor este ca atunci când intri în coliziune cu un astfel de parapete, el să te arunce înapoi pe sensul tău. Parapetele, în mod normal, trebuie fixat în asfalt, nu să fie mobil, pentru că atunci nu vor avea niciun fel de reacţie. La impact ei se dezmembrează şi vehiculul respectiv ori intră pe contrasens, ori se întâmplă ca în animaţia dvs.. Pe de altă parte, vă aduc aminte că în anii 2011-2012 un astfel de transport de elevi era comunicat Poliției Rutiere de către Inspectorat, se faceau verificări cu privire la autovehicul, cu privire la șofer, dacă îndeplinește condițiile'', a subliniat Lucian Diniță.

Un microbuz înmatriculat în judeţul Iaşi a fost implicat, vineri, într-un accident rutier pe DN 1, în zona localităţii Perşani. Autovehiculul a acroşat, în timp ce se deplasa către Sibiu venind dinspre Braşov, într-o curbă la dreapta, un parapet de beton care separa sensurile de mers, răsturnându-se.

Copiii care se aflau în microbuz erau de la Colegiul Naţional de Artă ''Octav Băncilă'' şi de la Palatul Copiilor din Iaşi şi se duceau la un festival la Arad, a declarat, pentru AGERPRES, Camelia Gavrilă, şeful ISJ Iaşi.

Procurorii au deschis un dosar penal în legătură cu acest caz. Iniţial, dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraş, însă ancheta a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, având în vedere complexitatea cauzei.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close