Antena 3 CNN Actualitate Unul din 10 români testați este detectat pozitiv la Covid-19. Topul județelor cu cele mai multe infectări

Unul din 10 români testați este detectat pozitiv la Covid-19. Topul județelor cu cele mai multe infectări

Sunt 823 de noi cazuri de coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore din 8.045 de teste. Deși pare un număr relativ mic față de zilele anterioare, rata de infectare este în continuare foarte mare. Unul din 10 români testați a fost descoperit pozitiv.

Unul din 10 români testați este detectat pozitiv la Covid-19. Topul județelor cu cele mai multe infectări
Sursa foto: hepta
de Cristina Tudorache    |    03 Aug 2020   •   19:50

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 9.399 de teste făcute la cerere, astfel că rămân 5646 de teste făcute în baza definiției de caz și a protocolului medical. 

De asemenea, vorbim de un nou record negativ. Numărul pacienților aflați în terapie intensivă a ajuns în acest moment la 419. Unii medici spun că testele făcute la cerere ajută la menținerea unui procent optim în ceea ce privește numărul infectărilor, doar că odată terminată vara și perioada concediilor, nu va mai fi atât interes din partea populației pentru a se testa contracost.

Topul județelor cu cele mai multe infectări

În topul județelor cu cele mai multe infectări rămân București (120 cazuri noi), Argeș (96 cazuri noi), Galați (62), Bacău (51), Bihor (50). În Satu Mare, de exemplu nu au mai apărut noi cazuri.

Bucureştiul este de două săptămâni în topul zonelor în care virusul SARS-CoV-2 are cea mai mare rată de răspândire, motiv pentru care autorităţile locale au introducs obligativitatea ca măştile de protecţie să fie purtate şi în aer liber, în stațiile mijloacelor de transport, în piețe, la obiectivele turistice și în Centrul Vechi.

Unul din 10 români testați este detectat pozitiv la Covid-19. Topul județelor cu cele mai multe infectări

OMS: „S-ar putea să nu existe niciodată o soluţie magică”  

Numărul de infectări este în creştere şi pe mapamond, context în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat, ieri, că poate nu va exista niciodată o „soluţie magică” împotriva pandemiei de COVID-19, în pofida speranţelor date de cercetări cu privire la eventuale vaccinuri împotriva acestei boli, relatează Reuters. „Un anumit număr de vaccinuri se află de-acum în faza a treia a testelor clinice, iar noi sperăm să dispunem de un anumit număr de vaccinuri eficiente care să ajute oamenii împotriva infecţiei. Însă nu există o soluţie magică, pentru moment, şi ar putea să nu existe niciodată”, a avertizat într-o conferinţă de presă directorul general al agenţiei ONU, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

×
Subiecte în articol: judete infectări
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close