Antena 3 CNN Actualitate Va lua România vaccinul anti-COVID propus de Rusia? Ce spun oficialii din Ministerul Sănătăţii

Va lua România vaccinul anti-COVID propus de Rusia? Ce spun oficialii din Ministerul Sănătăţii

România va beneficia de vaccin anti-COVID din Uniunea Europeană, având în vedere că suntem şi membri ai formaţiunii, iar despre vaccinul din Rusia nu avem date ştiinţifice, spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Va lua România vaccinul anti-COVID propus de Rusia? Ce spun oficialii din Ministerul Sănătăţii
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    13 Aug 2020   •   14:30

Medicul Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a spus, joi, că noi vom beneficia de vaccin împotriva coronavirusului din Uniunea Europeană, adăugând că nu sunt suficiente informaţii despre cel propus de Rusia.

"Nu avem date ştiinţifice legate de vaccinul propus de Rusia, noi suntem afiliaţi Uniunii Europene, sunt membri, şi suntem înscrişi pe lista de priorităţi a Uniunii Europene.

Încă nu ştim cât de repede vom avea un vaccin. Vaccinurile sunt substanţe active care se administrează unui număr foarte mare de oameni, ca atare ele trebuie să fie foarte bine studiate, atât din punct de vedere al eficienţei, cât şi al riscului", a declarat, joi dimineaţă, Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Moldovan: Nu avem date ştiinţifice legate de vaccinul propus de Rusia. Vom beneficia de vaccin din UE

Horaţiu Moldovan: Vom beneficia de vaccin din UE

Întrebat dacă vom beneficia mai repede de vaccinul UE decât de cel despre care vorbeşte Rusia, oficialul din Ministerul Sănătăţii a indicat că vom beneficia de cel din Europa. Însă, şi acesta, numai după ce se vor face suficiente studii.

"Noi, în primul rând, o să beneficiem de vaccinul care se pune la punct la nivelul Uniunii Europene.

Deci, putem vorbi de un vaccin eficient numai după derularea unor studii clinice de anvergură care să certifice că aplicarea lor la scară populaţională nu ridică probleme", a explicat medicul Horaţiu Moldovan.
 

×
Subiecte în articol: Horațiu Moldovan vaccin Rusia coronavirus
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close