Antena 3 CNN Actualitate Dr. Valeriu Gheorghiţă: "România va primi 2,6 milioane de doze de vaccin în luna martie"

Dr. Valeriu Gheorghiţă: "România va primi 2,6 milioane de doze de vaccin în luna martie"

România va primi, în martie, aproximativ 2,6 milioane de doze de vaccin produse de Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Anunțul a fost făcut, duminică, de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță

Dr. Valeriu Gheorghiţă: "România va primi 2,6 milioane de doze de vaccin în luna martie"
de Adrian Iclozan    |    28 Feb 2021   •   22:51

Astrel, țara noastră va primi 1,2 milioane de doze Pfizer - BioNTech, 230.000 de doze Moderna și 1,2 milioane de doze AstraZeneca, a precizat Gheorghiță.

El a fost întrebat câte persoane ar urma să fie vaccinate la 1 septembrie 2021, în condițiile în care dozele de vaccin primite de România ar urma să crească.

"Ar trebuie să fie vaccinate peste 10 milioane de persoane (până pe 1 septembrie). Săptămâna viitoare, până pe 5 martie, ajungem la peste 1 milion de persoane vaccinate. 

Din luna martie, bazându-ne pe o estimare a calendarul de livrare, vom avea, probabil, acces la 3 milioane de doze sau peste, vom putea crește de ritmul vaccinării, de astfel încât să atingem acea țintă de 10 milioane.

 Acest lucru depinde și de adresabilitate (...) Accesul persoanelor din mediul rural la vaccin este o provocare. Suntem preocupați să dezvoltăm unitățile mobile de vaccinare care vor fi date în folosință pentru persoane din mediu rural, care au acces limitat la centrele de vaccinare", a spus la Antena 3 coordonatorul programului de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță: Reprogramarea la vaccin la o dată mai apropiată, teoretic posibilă

Gheorghiță a mai spus că, în condițiile în care a crescut numărul de doze, este teoretic posibil ca o persoană deja programată să se reprogrameze la o nouă dată disponibilă, mai apropiată.

Editarea din contul de pe platformă a programării inițiale este posibilă, a spus Gheorghiță.

El a atras însă atenția că, din cauza ritmului foarte accelerat al programării din ultimele două zile, exista posibilitatea ca reprogramarea la o dată mai apropiată să nu mai fie posibilă în mod practic, locurile libere vizate ocupându-se foarte repede.

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close