Antena 3 CNN Actualitate Pericol de înec pe litoral din cauza valurilor uriaşe! Cinci persoane au fost salvate în ultimul moment

Pericol de înec pe litoral din cauza valurilor uriaşe! Cinci persoane au fost salvate în ultimul moment

Sunt zile de foc la malul mării! Turiştii nu doar că ignoră regulile impuse pentru evitarea infectărilor, ci şi recomandările salvamarilor. Oamenii intră în apă chiar dacă este steagul roşu este arborat.

Pericol de înec pe litoral din cauza valurilor uriaşe! Cinci persoane au fost salvate în ultimul moment
de Iulia Gorgorin    |    06 Aug 2020   •   16:14

Deşi salvamarii au arborat steagul roşu pentru a înştiinţa turiştii că vântul este puternic şi este prea periculos pentru a intra în apă, turiştii nu au ţinut cont şi au intrat în apă, unde valurile şi curenţii le puteau pune viaţa în pericol.

Cristi Popovici, reporter Antena 3, transmite că cinci persoane au fost salvate de la înec în ultimele ore, iar pentru salvarea unei adolescente oamenii au format un lanţ uman

''Cinci persoane au fost salvate de la înec în ultimele trei ore. Au fost zărite la timp de salvamari şi aduse în siguranţă la mal. Ultima este o adolescentă de 12 ani trasă de curenţi către geamandură. Un salvamar a zări-o şi cu greu a ajuns la ea. Întoarcerea la mal a fost foarte dificilă.

Turiştii de pe plajă care au văzut incidentul au format un lanţ uman împreună cu alţi salvamari şi i-au scos pe cei doi în zona de siguranţă.

Vor fi vauri şi în zilele următoare, vântul va sufla cu putere şi în weekend, spun meteorologii. Pe salvamari îi aşteaptă o perioadă extrem de grea, pentru că numărul turiştilor va creşte în weekend şi se aşteaptă şi la mai multe cazuri de persoane aflate în pericol de înec.

Dacă vedeţi steagul roşu arborat, nu intraţi în apă!

Este sfatul salvamarilor.Mai mult de un metru-doi de la mal, pentru că în zona de sud Eforie, Costineşti, după aceşti doi metri, apa devine brusc foarte adâncă şi puteţi fi foarte uşor traşi de curenţi'', a spus Cristi Popovici.

×
Subiecte în articol: steag rosu cristi popovici litoral
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close