Antena 3 CNN Actualitate Vine vara, încep concediile, unde mergem la mare?

Vine vara, încep concediile, unde mergem la mare?

Vara se instalează în doar câteva zile, însă anul acesta, mai mult decât oricând, vacanțele stau sub semnul întrebării. Cei care și-au plătit excursiile încă de anul trecut așteaptă cu sufletul la gură noile reguli în funcție de care trebuie să își organizeze concediul.

Vine vara, încep concediile, unde mergem la mare?
26 Mai 2020   •   12:15

În Turcia, sezonul estival se va deschide, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii iulie, iar turiștii vor fi obligați să facă testul pentru COVID-19 în aeroport sau la intrarea în hotel. Important de precizat însă este că acele mese de tip bufet suedez nu vor mai fi servite dimineața la hotel, tocmai pentru a fi păstrată distanțarea socială. 

O altă destinație favorită a românilor este Grecia, unde vom putea sa mergem în vacanță începând cu 15 iunie. Grecii au făcut o listă de 19 țări care pot trimite turiști, printre care și România. Cetățenii români nu vor fi nevoiți să prezinte adeverință care să ateste că au făcut testul pentru COVID-19.

În Italia, sezonul estival va începe cu data de 3 iunie, în acest moment nefiind foarte multe informații cu privire la diferitele măsuri speciale pentru turiștii veniți din România. 

Lucrurile stau diferit în Maldive și Cipru, unde românii vor fi testați fie pe aeroport, fie în momentul în care se vor caza, sau pot duce o adeverință că testul pentru COVID-19 a fost efectuat în țară. 

Dacă vorbim despre litoralul românesc, în primă fază vor fi deschise terasele, pentru 2 săptămâni, iar dacă situația epidemiologică arată că lucrurile evoluează bine, vor fi deschise și hotelurile și pensiunile. 

×
Subiecte în articol: concediu mare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close