Antena 3 CNN Actualitate Veste bună pentru bucureşteni! S-a deschis cea mai modernă şi sigură piaţă din România

Veste bună pentru bucureşteni! S-a deschis cea mai modernă şi sigură piaţă din România

Astăzi s-a dechis cea mai modernă și sigură piață agro-alimentară din România. Autorizată din punct de vedere al securității la incediu, complet refăcută, cu spații comerciale reconfigurate, Piața Sudului oferă acum condiții civilizate și de maximă siguranță pentru comercianți dar și pentru cei care se vor aproviziona din această zonă.

Veste bună pentru bucureşteni! S-a deschis cea mai modernă şi sigură piaţă din România
de Iulia Gorgorin    |    11 Aug 2020   •   19:15

Locuitorii din sectorul 4 al Capitalei îşi pot face cumpărăturile în cel mai modern şi sigur complex agro-alimentar din România. Acesta se află la Piaţa Sudului, la doi paşi de gura de metrou. Piaţa a fost reconstruită din temelii.

''Investiţia de la Piata Sudului e o investiţie complexă şi integrată. Ea este alcatuită din corpul central al clădirii şi din două corpuri anexe, totalizând o suprafaţă de peste 6 mii de metri pătraţi. Are un parc în zonă, o esplanadă verde, parcul central'', a spus Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Primăria Sectorului 4 a investit aproape 10 milioane de euro pentru a le oferi oamenilor toate facilităţile.

''Peste drum avem o parcare etajată, o premieră în Bucureşti, o parcare modulară, pe structură metalică, cu o capacitate de aproximativ 300 de locuri'', mai adaugă primarul Daniel Băluţă.

În plină pandemie, pieţele sunt unele dintre cele mai aglomerate locuri. Aşa că, aici, măsurile trebuie respectate cu mare stricteţe.

Începând de la partea de triaj şi terminând cu partea de protecţie, toate condiţiile medico-sanitare sunt îndeplinite.

Autorizată din punctul de vedere al securităţii la incendiu, piaţa oferă confort sporit cumpărătorilor şi prin sistemul de climatizare ultramodern.

Nouă luni de zile au durat lucrările de modernizare și extindere a Pieței Sudului, dar acum, oamenii spun că așteptarea a meritat.

Și asta întrucât, începând de astăzi, aceștia pot găsi la Piața Sudului, atât cele mai moderne condiții și dotări pentru un comerț civilizat, cât și fructe și legume proaspete sau alimentele de bază, toate acestea regâsindu-se într-un singur loc, un nou ansamblu agro-alimentar, ce a fost refăcut din temelii (...)

Parcul Central, care a fost amenajat lângă piață, are o suprafață de aprox. 10.000 mp, este un spațiu verde generos, cu fântâni arteziene, cu mobilier urban modern și elemente de decor naturale în care oamenii se pot relaxa. Mai mult, datorită amplasării într-una dintre cele mai aglomerate zone din sector și în imediata apropiere a stațiilor de transport în comun, parcul va putea asigura și o gestionare eficientă a fluxurilor de pietoni, foarte ridicate, de altfel, la orele de vârf.

Și tot pentru un trafic decent într-una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei a fost construită și parcarea supraetajată de la Piața Sudului, dată în folosință deja, de la începutul acestui an. Cu o capacitate de peste 300 de locuri, dispuse pe trei nivele, această parcare are o dublă funcţiune, întrucât asigură atât deservirea celor care tranzitează zona şi caută un spaţiu de tip park&ride, pentru a-şi lăsa maşina în siguranţă şi pentru a traversa oraşul cu metroul, sau cu alte mijloace de transport în comun cât şi a celor care locuiesc în apropiere şi au nevoie de o parcare de reşedinţă, se arată în comunicatul de presă.

.

 

 

×
Subiecte în articol: piata sudului Daniel Băluţă veste buna
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close