Antena 3 CNN Actualitate Veste bună pentru iubitorii de animale! Anunţul făcut de Neculai Onţanu

Veste bună pentru iubitorii de animale! Anunţul făcut de Neculai Onţanu

''Cei care pe animale nu le îndrăgesc, nici pe oameni nu îi iubesc'', spune un proverb. Din acest motiv, Neculai Onţanu, candidat la Primăria Sectrorului 2, a declarat că demara un programul ''Spaţii pentru animalele de companie şi adăposturi pentru animalele abandonate, având în vedere numărul mare de cereri venite din partea cetăţenilor. Spaţiile deja amenajate în parcuri vor fi modernizate, iar altele noi vor fi înfiinţate.

Veste bună pentru iubitorii de animale! Anunţul făcut de Neculai Onţanu
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    24 Sep 2020   •   18:45

La nivelul parcurilor din Sectorul 2 al Capitalei au fost înfiinţate locuri special amenajate pentru câini, dar acestea sunt insuficiente. Drept urmare, Necuai Onţanu a declarat că va demara un amplu proiect care vizează câinii de companie şi cei fără stăpân.

''Fac apel la toţi locuitorii Sectorului 2, cei care din diverse motive nu mai pot să-şi întreţină animalul de companie, să ni se adreseze nouă, pentru că îl preluăm ca atare şi îl ducem în aceste centre special amenajate pentru câini. Şi eu sunt un iubitor de animale, am patru câini maidanezi, i-am cules de pe stradă'', a spus Neculai Onţanu.

Iubitorii patrupedelor din Sectorul 2 spun că actualele spaţii de joacă sunt puţine la număr, sau improprii. Nu au iarbă, iar riscul de accidentare este mare şi nu există nici săculeţi sau coşuri speciale pentru căţei.

20 de spaţii noi pentru animale de companie şi un adăpost pentru animale abandonate sau fără stăpân vor urma să fie înfiinţate la nivelul Sectorul 2 al Capitalei, în perioada 2020-2024.

De asemenea, echipele de medici veterinari vor steriliza gratuit câinii de pe străzi, dar şi pe cei ai deţinătorilor care doresc.

×
Subiecte în articol: animale necuai ontanu veste buna
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close