Antena 3 CNN Actualitate Veștile așteptate de toată lumea! Prognoza METEO pentru luna august. Cum va fi vremea comparativ cu iulie

Veștile așteptate de toată lumea! Prognoza METEO pentru luna august. Cum va fi vremea comparativ cu iulie

În ciuda faptului că eram obișnuiți ca în iulie, luna lui Cuptor, să ne topim, la propriu, chiar și la umbră, se pare că zilele cu recorduri maxime înregistrate în vară vor apărea și în luna august. Elena Mateescu, director executiv ANM, a declarat la Antena 3 care sunt prognozele meteo pentru luna care tocmai a început.

Veștile așteptate de toată lumea! Prognoza METEO pentru luna august. Cum va fi vremea comparativ cu iulie
Sursa foto: storyblocks.com
de Laura Dinu    |    03 Aug 2020   •   10:05

”Ultima lună de vară, august, este mult mai stabilă din punct de vedere al instabilității, comparativ cu cea mai ploioasă lună a anului, iunie. Dar, așa cum arată datele la acest moment, este posibil să mai înregistrăm evenimente notabile din punct de vedere meteorologic, cel puțin la nivelul zilelor călduroase, pentru că estimările pentru această lună, pentru următoarele 4 săptămâni, arată valori de temperaturi mai ridicate, în special în sus și sud-est a țării. 

Săptămâna cea mai caldă pare a fi, la acest moment, săptămâna 17-24 august”, a declarat Elena Mateescu.

Cu alte cuvinte, cei care doresc să își planifice concediul în luna august, vor avea parte de vreme frumoasă.

”Temperaturile sunt mai ridicate decât normele climatologice ale acestor săptămâni iar, din punct de vedere al regimului de precipitații, în special o tendință spre deficit în primele 2 săptămâni, abia în ultima săptămână, dar până atunci mai este și cu siguranță actualizările vor putea să confirme ceea ce se va întâmpla în ultima săptămână”. a adăugat meteorologul. 

Prognoza METEO 3 august 2020. Vremea în țară

Luni dimineață, cerul prezintã unele înnorãri în est şi este variabil spre senin în rest. Vântul suflã slab şi moderat cu unele intensificãri în zona montanã. La ora 09 se înregistrau temperaturi cuprinse între 12 grade la Miercurea Ciuc şi Topliţa şi 24 de grade la Moldova Nouã, Cernavodã, Gura Portiţei, Jurilovca şi Zimnicea.

Atăzi, vremea va fi predominant frumoasã, se va încãlzi faţã de ziua anterioarã, iar dupã-amiaza, în zonele de câmpie, va fi local cãlduroasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, în Banat şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul litoralului şi 34 de grade în Lunca Dunãrii.

Prognoza METEO 3 august 2020. Vremea în Capitală

La această oră, cerul este senin, iar vântul suflã slab. La ora 09 se înregistrau 21 de grade la toate staţiile meteo.

Astăzi, vremea va fi frumoasã, se va încãlzi uşor faţã de ziua precedentã, iar dupã-amiaza va fi cãlduroasã. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 32...33 de grade.

×
Subiecte în articol: meteo vremea august
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close