Antena 3 CNN Actualitate Victimă a tragediei din Colectiv, după sentințele date de Tribunalul București: "Drama pentru cei care și-au pierdut copii acolo nu poate fi reparată financiar"

Victimă a tragediei din Colectiv, după sentințele date de Tribunalul București: "Drama pentru cei care și-au pierdut copii acolo nu poate fi reparată financiar"

Marian Leușteanu, victimă care a reușit să supraviețuiască incendiului din Colectiv, a avut o reacție după ce Tribunalul București a pronunțat sentinţa în dosarul Colectiv, în care sunt judecaţi, printre alţii, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi patronii clubului.

Victimă a tragediei din Colectiv, după sentințele date de Tribunalul București: "Drama pentru cei care și-au pierdut copii acolo nu poate fi reparată financiar"
de Claudia Simion    |    16 Dec 2019   •   14:29

"Consider că încă nu s-a terminat războiul, este terminată doar prima bătălie. Războiul va fi mai lung și cu repercursiuni mai mari, bănuiesc. 

Eu consider că în momentul în care viața unui om e pusă în pericol în momentul în care el se duce să se recreeze, în momentul în care el se duce cu familia la restaurant sau la un concert, cum am fost noi, trebuie să fie un caz exemplar. Trebuie să fie niște pedepse exemplare pentru ca acest lucru să nu se mai poată întâmpla niciodată".

Drama prin care a trecut nu se poate repara prin daunele acordate de judecători, a mărturisit Marian Leușteanu. "În orice caz, pentru cei care și-au pierdut copii acolo, această daună nu poate fi reparată financiar sub nicio formă. Acea daună materială care s-a cerut este pentru plătirea datoriilor, plătirea înmormântării, dar viața unui om nu poate fi plătită în bani", a mai spus victima. 

Citiți și Decizii în dosarul Colectiv: Cei trei patroni ai clubului, condamnați la 11 ani și 8 luni de închisoare

Sentințele date de Tribunalul București în dosarul Colectiv:

  • Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4 - 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare
  • Daniela Ioana Niță, patronul firmei de artificii - 12 ani și 8 luni de închisoare cu executare
  • George Alin Anastasescu, patron Colectiv - 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare
  • Costin Mincu, patron Colectiv - 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare
  • Paul-Cătălin Gancea, patron Colectiv - 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare
  • Marian Moise, pirotehnist - 10 ani de închisoare cu executare
  • Zaharia Viorel, pirotehnist - 9 ani și 8 luni de închisoare cu executare
  • Antonia Radu, pompier ISU - 9 ani și 2 luni de închisoare cu executare
  • Luminița Larisa Ganea, consilier superior primărie Sector 4 - 7 ani de închisoare cu executare
  • Cristian Mihai Niță, patron firmă de artificii - 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare
  • Sandra Ramona Moțoc, referent primărie Sector 4 - 3 ani de închisoare cu executare 

Deciziile tribunalului nu sunt definitive. 

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de 30 octombrie 2015. În urma incendiului și-au pierdut viața 64 de persoane și alte peste 180 au fost rănite. 

Citiți și Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Patronii clubului, condamnări de aproape 12 ani fiecare

Victimă a tragediei din Colectiv, după sentințele date de Tribunalul București: "Drama pentru cei care și-au pierdut copii acolo nu poate fi reparată financiar"

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close