Antena 3 CNN Actualitate Social Victor Costache, despre reușitele mandatului său: „Am reorganizat sistemul şi, după reforma legislativă, un număr de 44 de centre noi au fost deschise”

Victor Costache, despre reușitele mandatului său: „Am reorganizat sistemul şi, după reforma legislativă, un număr de 44 de centre noi au fost deschise”

Ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat miercuri, la Parlament, că în cele trei luni ale mandatului său s-a concentrat pe reforma sistemului sanitar.

Victor Costache, despre reușitele mandatului său: „Am reorganizat sistemul şi, după reforma legislativă, un număr de 44 de centre noi au fost deschise”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    19 Feb 2020   •   10:33

„În prima parte (a mandatului - n.r.) ne-am concentrat pe o reformă a resursei umane şi am reuşit o reală reformă a sistemului de rezidenţiat. În 2019 aveam un număr record de tineri medici care au reuşit examenul de rezidenţiat. A trebuit să integrăm 7.000 de medici în sistemul sanitar, o cifră benefică, având în vedere resursa umană deficitară din sistemul sanitar.

Astfel, am reuşit să reorganizăm sistemul şi, după reforma legislativă, un număr de 44 de centre noi au fost deschise şi s-a permis descentralizarea sistemului de rezidenţiat - o măsură oportună care permite startul procesului de relocare şi repopulare a spitatelor noastre judeţene pe teritoriul României. Din cele 44 de centre nou deschise, 32 sunt publice, 12 sunt private.

(...) Cu siguranţă aceşti rezidenţi pe viitor vor repopula spitale deficitare din teritoriul românesc şi, de asemenea, vor fi o sursă şi vor stimula medicii din străinătate să se întoarcă în ţară”, a afirmat Costache la audierile din Comisiile parlamentare reunite de Sănătate.

Victor Costache, despre reușitele mandatului său

Costache: Nu vor exista scăderi salariale și guvernul își va respecta angajamentele luate de guvernul anterior.

Salariile vor fi asigurate, asigură Victor Costache.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close