Antena 3 CNN Actualitate Vindea pe internet teste PCR negative, cu 150 lei. A fost săltat de Poliție după ce își făcea reclamă online

Vindea pe internet teste PCR negative, cu 150 lei. A fost săltat de Poliție după ce își făcea reclamă online

Un bărbat a vândut pe internet, de la începutul anului și până acum, teste PCR negative pentru cei care aveau nevoie de acestea ca să meargă la serviciu sau să călătorească.

Vindea pe internet teste PCR negative, cu 150 lei. A fost săltat de Poliție după ce își făcea reclamă online
de Roxana Ciucă    |    22 Apr 2021   •   11:06

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii au făcut o percheziție la domiciliul unui bărbat bănuit de comiterea unei infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale. Prețul unui test PCR fals costa 150 de lei. Suma era pusă în contul bărbatului, iar testul era trimis apoi pe mail. 

Conform polițiștilor, în perioada februarie – aprilie 2021, persoane necunoscute au postat mai multe anunțuri pe un site prin care, în schimbul unor sume de bani, eliberează teste PCR negative, ce puteau fi folosite de cei interesați pentru prezentarea la locul de muncă sau în scop de călătorie.

Bărbatul a fost reținut

În urma investigațiilor a fost identificat un bărbat, care a postat anunțuri din conturi deschise cu date nereale, oferind spre vânzare teste PCR cu rezultat negativ, teste care nu se efectuau în realitate, ci doar se trimitea pe mail cumpărătorilor un document în care erau menționate datele acestuia și rezultatul negativ, iar contravaloarea documentului se achita într-un cont bancar.

În urma percheziției, polițiștii au ridicat de la domiciliul suspectului mai multe documente, telefoane mobile și carduri bancare.

Bărbatul a fost dus la audieri și reținut. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

×
Subiecte în articol: PCR Politie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close