Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, apel către angajatori: Să evite situaţia încheierii brutale a contractului de muncă cu angajații lor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, apel către angajatori: Să evite situaţia încheierii brutale a contractului de muncă cu angajații lor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a susținut o declarație de presă online, în cadrul căreia a anunțat cum se vor da banii pentru contractele suspendate și a făcut un apel la angajatori să nu încheie brutal contractul de muncă cu angajații lor.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, apel către angajatori: Să evite situaţia încheierii brutale a contractului de muncă cu angajații lor
Sursa foto: gov.ro
31 Mar 2020   •   12:21

Declarațiile făcute de ministrul Muncii:

-Guvernul a înţeles să elimine orice barieră birocratică şi să rezume comunicarea, cu cei care solicită fonduri, la următoarele documente: o simplă cerere, o declaraţie pe proprie răspundere şi, acolo unde este cazul, la AJOFM-uri cu precădere, lista angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic. La AJPIS, cluburile sportive vor depune lista sportivilor pentru care au forme contractuale tip contracte de activitate sportivă. Nu plătesc angajatorii, nu avansează celelalte categori aflate în alte forme contractuale niciun ban angajaţilor sau colaboratorilor de la dânşii. Guvernul va plăti aceste fonduri din care vor face plăţile către angajaţi.

-Cei care depun solicitările, începând de mâine, pentru a se închide luna martie, la AJOFM, vor primi fondurile în maxim 15 zile. Aşteptăm, începând de mâine, solicitările. Termenul prevăzut în noua ordonanţă a fost scurtat. Nu înseamnă că îl vom acoperi la maximum, ci că vom procesa solicitările pe măsură ce acestea sunt depuse.

-Când angajatorul - cel care are angajaţi cu contracte individuale de muncă - primeşte fondurile guvernamentale, va face plata către angajat în termen de trei zile. 

-Cei care lucrează în alte forme contractuale şi care se vor adrea Agenţiilor Judeţene pentru Plăți şi Inspecţie Socială vor depune solicitările începând de mâine. Ele se vor procesa în regim de urgenţă. Termenul prevăzut în ordonanţă este de 10 zile, dar nu vom aştepta până în ultimul moment. Toate documentele se depun online.

-Angajatorii care au posibilitatea să suplimenteze sumele acoperite de stat o pot face.

-Dorința Guvernului este ca fondurile să ajungă cât mai repede la beneficiari. Guvernul alocă sume brute pentru a putea asigura angajații ca își păstrează continuitatea. Toate agențiile județene sunt pregătite să răspundă întrebărilor.

-Celelalte forme de sprijin, șomajul clasic, fondurile pentru șomerii care și-au pierdut locul de muncă, continuă. Guvernul a insistat asupra acordării acestui sprijin. Pentru angajatori e important să își păstreze angajații.

-Angajatorii au trei zile de la primirea banilor să facă plata către angajați.

-Fac un apel către angajatori: să evite situaţia încheierii brutale a contractului de muncă cu angajații lor, cu cât există, acum, această situaţie de a-şi acoperi perioada delicată prin care trec, prin fondurile guvernamentale. Nu este uşor nici pentru dânşii, dar nu este uşor nici pentru angajaţii care primesc un simplu mesaj că de mâine nu mai au loc de muncă, nu mai au nicio formă de venit. Vă rog să avem înţelegere şi unii şi ceilalţi pentru a depăşi solidari această perioadă delicată", a spus Violeta Alexandru, în cadrul declarației de presă.

 

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close