Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, decizie de ultimă oră: Voi merge în Parlament pentru remaniere

Viorica Dăncilă, decizie de ultimă oră: Voi merge în Parlament pentru remaniere

Viorica Dăncilă, decizie de ultimă oră: Voi merge în Parlament pentru remaniere
Sursa foto: Foto: gov.ro
19 Sep 2019   •   10:35

Viorica Dănicilă a declarat la ședință de guvern că va merge în Parlament pentru remaniere. Premierul a mai susținut că toate aceste conflicte sunt din cauza refuzului președintelui Iohannis, care nu dorește să își îndeplinească atribuțiile.

"De mai bine de doi ani, România se confruntă cu repetate situaţii de blocaj generate de conflicte de constituţionalitate între puterile statului. Aceste conflicte au un numitor comun: refuzul preşedintelui Iohannis de a respecta Constituţia şi de a-şi îndeplini atribuţiile. Cea mai recentă confirmare a fost dată de CCR, care a arătat că preşedintele încearcă din nou să blocheze activitatea guvernului.

Obişnuit să încalce Constituţia, dl preşedinte a trecut la următorul nivel. Reinterpretează după bunul plac o decizie a CCR care este obligatorie pentru toată lumea. Transmite public că judecătorii CCR ar fi stabilit că premierul trebuie să meargă de îndată în Parlament, când de fapt CCR a stabilit că termenul "de îndată" se referă  la obligaţia preşedintelui de a numi interimari şi a nu bloca activitatea Guvernului. Voi merge în Parlament pentru remanierea Guvernului.", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern. 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close