Antena 3 CNN Actualitate Avertizare de ploi torențiale, grindină și vijelii. Când vine vara?

Avertizare de ploi torențiale, grindină și vijelii. Când vine vara?

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică care vizează manifestãri de instabilitate atmosfericã și cantitãţi de apã însemnate, valabilă de marți, 02 iunie, ora 10:00 până miercuri, 03 iunie, ora 08:00.

Avertizare de ploi torențiale, grindină și vijelii. Când vine vara?
02 Iun 2020   •   09:25

În intervalul menționat, în sudul, sud-estul și centrul țării, precum și în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp, îndeosebi în estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea.

Însă, începând de la sfârșitul săptămânii, meteorologii anunță o creștere a valorilor termice, până la 30 - 31 grade Celsius. 

În ceea ce privește săptămâna viitoare, temperaturile se anunță normale pentru acestă perioadă, la nivelul întregii țări. Vor mai exista precipitații, dar pe arii mai restrânse.

×
Subiecte în articol: vremea meteo
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close