Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Leacul zilei, cu Lidia Fecioru: ”Punem într-un borcan și lăsăm 40 de zile. Miroase senzațional”

Leacul zilei, cu Lidia Fecioru: ”Punem într-un borcan și lăsăm 40 de zile. Miroase senzațional”

Leacul zilei cu Lidia Fecioru. Bioenergoterapeutul ne-a oferit la ”Adevăruri Ascunse” un leac care ne ajută la încheieturi și la masaj. Este vorba despre liliac, floarea sezonului.

Leacul zilei, cu Lidia Fecioru: ”Punem într-un borcan și lăsăm 40 de zile. Miroase senzațional”
de Andreea Cigolea    |    01 Mai 2021   •   18:33

”Pentru că suntem în perioada începutului de lună mai, mă bucur că liliacul a înflorit mai târziu. Să nu uităm deci de leacul florilor de liliac pe care le culegem, le punem în borcan și turnăm spirt de 40/70 grade sau o palincă. Lăsăm 40 de zile.

Agităm din când în când borcanul dar îl ținem la întuneric. Strecurăm, punem un tifon și strecurăm toată compoziția și îl întrebuințăm pentru frecția la picioare, la mâini, pentru că ajută la scăderea nodurilor de la degete, a monturilor. Scoate sărurile care se depun la încheieturi.

La fel putem face și uleiul de liliac pentru masaj corporal, miroase senzațional: turnăm ulei dublu rafinat peste liliac și lăsăm la macerat după care strecurăm, tot așa 40 de zile” a explicat Lidia Fecioru la Antena 3. 

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close