Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Lidia Fecioru: 10 trucuri psihologice care pot fi folosite în avantajul tău

Lidia Fecioru: 10 trucuri psihologice care pot fi folosite în avantajul tău

În emisiunea Adevăruri ascunse, bioenergoterapeuta Lidia Fecioru a prezentat 10 trucuri psihologice pe care le putem folosi pentru a ne spori succesul și încrederea în sine.

Lidia Fecioru: 10 trucuri psihologice care pot fi folosite în avantajul tău
de Georgiana Adam    |    06 Feb 2021   •   19:34

Tăcerea e o mare artă, de multe ori se aude cel mai tare - a avertizat Lidia Fecioru încă de la începutul expunerii sale. Între cei care aleargă să te oprești, iar între cei care țipă să taci.   

Noi avem niște relații cu Universul foarte strânse, iar atunci când mintea noastră face proiecții negative, creăm adevărați monștri. Noi cu mintea noastră îi creăm, nu alții. Este bine să nu ne lăudăm succesul cu voce tare și să mulțumim în șoaptă pentru ceea ce avem. 

Oamenii sunt precum vasele de sânge - cu ce e plin aia iese din el. Într-o discuție contradictorie este bine să asculți, nu neapărat să replici, să asculți privind partenerul de dialog în ochi. Își va da arama pe față imediat, dacă tu taci și aștepți să verse tot ce are. 

Privește oamenii care râd

Într-un grup, privește oamenii care râd și spre cine își îndreaptă privirea, îți vei da seama de conexiunile dintre ei, mai ales dacă ești la început și nu îi cunoști prea bine. E bine oricum să râdem, creierul secretă serotonină și me simțim mai bine.

Acționează așa cum îți dorești să te simți

E foarte greu să te prefaci o viață întreagă, într-o bună zi tot se va vedea adevărata față. Și exact când NU ți-ai dorit cel mai tare, atunci se întâmplă. Să nu ne mai prefacem, nu duce la nimic bun. 

E bine să nu spunem foarte multe din ceea ce ni se întâmplă în viață - la 80% nu le pasă, iar 20% se bucură de problemele pe care le ai. Sau invers. Pentru asta există psihologi, spovedanie... 

Dacă simți că vrei să fii astăzi așa, nu încerca să parezi să fii altfel pentru cei din jur. Ajugi să îi urăști pe cei pentru care te-ai sacrificat. 

Ai  încredere în tine!

Omul cel bogat nu este cel care se scoală de dimineață, ci cel care face ceea ce vrea să facă și muncește cu drag.  Când îți pierzi încrederea în tine este pentru că te lași influențat. Poate porni de la un mic eșec din primii ani ai vieții, apoi pecetea pusă de ceilalți e greu de nescos. Trebuie să fim atenți la situațiile de hărțuire din școli. 

Alege să fii schimbarea pe care o dorești

Dacă nu schimbi tu nimic la tine, nu te plânge. Nu schimbi, nu ceri. Nu ceri, nu faci. E un cerc vicios din care trebuie să ieșim. E important să putem alege și să schimbăm în pozitiv. Noi pe noi, nu pe ceilalți. Fiecare se schimbă doar pe sine.

Stai aproape de o persoană care nu ne place! 

E bine să ne ținem aproape dușmanii, avertizează Lidia Fecioru. E bine și să ascultăm o părere critică, obiectivă din exterior. Atenție la prefăcuți, e de preferat cineva care spune adevărul în față. 

Folosește tehnica de manipulare "ușa în nas"

Ceri ceva de la cineva, fără să ai nevoie, doar de testare, pentru a ști cu adevărat pe cine să te bazezi la necaz.  

Vezi aici GALERIA FOTO a emisiunii

Prima impresie contează

Nu va ignorați flerul. Amintiți-vă de prima impăresie pe care v-a făcut-o cineva. Ceea ce simțim tot se adeverește mai devreme sau mai tîrziu. 
Mimica feței este ca haina pe care o poartă un om. Ceea ce ai în interior nu poate fi schimbat sau ascuns. 

Menține contactul vizual

Fii mereu atent la privirea celorlalți, la ceea ce pot comunica fără cuvinte, doar din privire. 

 

 

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close