Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Alegeri locale 2020. Train Băsescu s-a înscris oficial în cursa pentru Primăria Capitalei

Alegeri locale 2020. Train Băsescu s-a înscris oficial în cursa pentru Primăria Capitalei

Cei mai importanţi pretendenţi la fotoliul de primar al Capitalei îşi depun astăzi candidaturile la Biroul Electoral Municipal. Vobim despre Gabriela Firea, susţinută de PSD, Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR şi surpriza acestui scrutin, Traian Băsescu, din partea PMP.

Alegeri locale 2020. Train Băsescu s-a înscris oficial în cursa pentru Primăria Capitalei
Sursa foto: hepta
de Diana Dragotescu    |    16 Aug 2020   •   11:30

Fostul preşedinte este aşteptat să ia foarte multe dintre voturile lui Nicuşor Dan, la fel cum se va întâmpla şi din pricina candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Până la urmă și Băsescu și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei, deși ar fi trebui să facă acest lucru încă de săptămâna trecută.

Candidatura lui Traian Băsescu nu fusese validată de conducerea partidului său, aseară târziu s-a întâmplat acest lucru  iar azi dimineață a venit și anunțul că în cursul zilei de astăzi fostul președinte se înscrie pentru cursa Capitalei, ceea ce va schimba deja jocurile în lupta electorală din București, pentru că e de așteptat ca Traian Băsescu să ia din electoratul lui Nicușor Dan, ceea ce va face pentru acesta o luptă mult mai grea decât ar fi fost până acum.

Luptă strânsă pentru Primăria Capitalei 

La începutul campaniei, lucruile păreau simple pentru Nicușor Dan, pentru că Gabriela Firea avea deja contracandidat pe partea stângă a electoratului, este vorba despre candidatul din partea Pro România care își anunțase deja candidatura pentru primăria Capitalei. Acum vine și Băsescu pe partea dreată a electoratului, ceea ce încură candidatura pentru Nicușor Dan.

Va fi o campanie electorală intensă și rămâne de văzut cine va câștiga Primăria Capitalei cu atâta aglomerație de candidați în cursă: Traian Băsescu din partea PMP, Nicușor Dan din partea libelarilor, Gabrela Firea din partea PSD și candidați din partea Pro România. 

Cine luptă pentru primăria Capitalei. Train Băsescu s-a înscris oficial în cursă

×
Subiecte în articol: primaria capitalei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close