Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Candidatul USR-PLUS de la Constanţa a sărbătorit, degeaba, ca Geoană. A pierdut alegerile, a doua zi

Candidatul USR-PLUS de la Constanţa a sărbătorit, degeaba, ca Geoană. A pierdut alegerile, a doua zi

Situaţie penibilă pentru candidatul USR-PLUS la primăria Constanţa, Stelian Ion. El şi întreaga lui echipă de campanie au sărbătorit cu şampanie victoria în alegeri, la aflarea exit-poll-urilor. Asta deşi sondajul îl plasa la egalitate cu candidatul PNL, Vergil Chiţac. După câteva ore, rezultatele venite de la Biroul Electoral Judeţean arătau o victorie la limită, 4.000 de voturi, a candidatului liberal.

Candidatul USR-PLUS de la Constanţa a sărbătorit, degeaba, ca Geoană. A pierdut alegerile, a doua zi
de Cristi Popovici    |    28 Sep 2020   •   19:00

"Constanţa va... petrece!" - aşa îşi începea discursul victorios Stelian Ion (USR-PLUS), la aflarea rezultatelor exit-poll-urilor în bătălia pentru Primăria Constanţa.

Sondajul îl arăta, însă, la egalitate cu contracandidatul PNL, Vergil Chiţac - 29% din voturi. Pe locul trei, la distanţă considerabilă, era plasat actualul primar, Decebal Făgădău - 23,5%.

După miezul nopţii, numărătoarea paralelă a partidelor şi, apoi, rezultatele parţiale ale Biroului Electoral Judeţean, îl dădeau învingător pe Vergil Chiţac. Pentru ca, luni, Chiţac să fie declarat câştigător cu un avans de 4.000 de voturi faţă de Stelian Ion.  

Când şi-a dat seama că a pierdut, Stelian Ion a organizat o conferinţă de presă şi i-a atenţionat pe liberali că fără sprijinul USR-PLUS nu vor avea majoritate în Consiliul Local şi nu îşi vor putea pune în aplicare proiectele.

1

Citeşte şi - Lista primarilor din județul Constanța, primele rezultate alegeri locale 2020

Bucuria lui Stelian Ion înainte de vreme ne aduce aminte de un gest similar făcut de Mircea Geoană la alegerile prezindenţiale din decembrie 2009, când exit-poll-urile îl dădeau câştigător în faţa lui Traian Băsescu. După câteva ore, Băsescu ieşea în faţa televiziunilor şi spunea triumfător "Un fleac, i-am ciuruit", câştigând alegerile.

×
Subiecte în articol: Stelian Ion Constanța Vergil Chitac
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close