Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Sondajul care schimbă tot: Vor sau nu românii alegeri locale în pandemia COVID

Sondajul care schimbă tot: Vor sau nu românii alegeri locale în pandemia COVID

Antena 3 a prezentat vineri seară, în exclusivitate, un sondaj CURS cu privire la părerea românior legată de alegerile locale din 2020. Astfel, potrivit datelor, se pare că românii își doresc ca scrutinul să se desfășoare chiar și în starea de alertă.

Sondajul care schimbă tot: Vor sau nu românii alegeri locale în pandemia COVID
Sursa foto: Hepta
de Mirabela Vasile    |    07 Aug 2020   •   22:15

Sondajul a fost aplicat populației adulte rezidente în România, în vârstă de 18 ani și peste. Au fost intervievați 1100 de respondenți, iar perioada de realizare a fost între 29 iulie și 5 august, anul curent.

La întrebarea: ”În general vorbind, credeți că România merge într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?”, rezultatele sunt: 8% cu siguranță într-o direcție bună, 19% oarecum în direcție bună, 36% oarecum în direcția greșită, 31% cu siguranță în direcția greșită, 6% NS/NR.

La întrebarea: ”Care sunt cele mai imporante 2 probleme cu care se confruntă România?”, românii spun că economia, criza economică-33%, epidemia de coronavirus-25%, corupția/hoția-23%, sănătate/spitale-23%, sărăcia/banii/nivelul de trai-11%.

”Dacă ar exista un referendum în care s-ar propune ca aceia care au primit o condamnare definitivă cu privare de libertate să nu mai poată deține funcții publice, dumneavoastră cum ați vota?”: Românii spun 86%-da, aș fi de acord, 14%-nu, nu aș fi de acord.

”Considerați că interesele României în Uniunea Europeană sunt suficient de bine reprezentante?”: respondenții au declarat în proporție de 73% că mai debrabă nu și doar 17% mai degrabă da.

Vor românii alegeri locale în pandemie?

”În opinia dvs. ar trebui să se organizeze alegeri în timpul stării de alertă sau ar trebui să se amâne?”: Românii spun 48% Da, ar trebui să se țină, 41% nu, ar trebui să se amâne, 11% NS/NR.

”Dumneavoastră personal ați participa la alegerile locale dacă acestea s-ar ține în timpul stării de alertă?”: Sigur aș merge-37%, probabil aș merge 20%, probabil nu aș merge 19%, sigur nu aș merge-17%, NS/NR-7%.

 

 

×
Subiecte în articol: alegeri
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close