Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Alegeri parlamentare în decembrie sau în martie? Marcel Ciolacu anunță planul opoziției

Alegeri parlamentare în decembrie sau în martie? Marcel Ciolacu anunță planul opoziției

Președintele PSD Marcel Ciolacu aruncă bomba - alegerile parlamentare trebuie să fie mutate.

Alegeri parlamentare în decembrie sau în martie? Marcel Ciolacu anunță planul opoziției
Sursa foto: Marcel Ciolacu/Facebook
de Silvia Țigănilă    |    15 Oct 2020   •   21:17

Alegeri parlamentare 2020. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susţine că preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul Orban ”au scăpat pandemia de sub control, ”, iar la 4.000 de cazuri pe zi ”sunt excluse alegerile parlamentare”.

”Nu eu schimb data alegerilor. Noi suntem în opoziție și indiferent cât minte președintele Iohannnis nu avem majoritatea.

Dacă există o decizie în Parlament însemană că majoritatea care a susținut la moțiune acest guvern dorește o amânare a alegerilor. Cum s-a gestionat pandemia e evident pentru toată lumea, e un dezastru. Ce a dus la acest trend ascendent cred că știm toți - școlile deschise(...) Noi în două săptămâni trebuie să intrăm în campanie electorală...”, a spus Marcel Ciolacu, joi seară, la ”Sinteza Zilei”.

Marcel Ciolacu: E cea mai mare criză sanitară după război

”Nu există un plan pentru aceste alegeri! Repet, în două săptămâni noi intrăm în campanie electorală. Trebuie să explici ce se întâmplă, dacă nu poți, și rămâi la fel de părtinitor, atunci e cazul ca liderii politici cu reprezentare în Parlament să se întâlnească, să stea de vorba cu specialiștii și specialiștii să ne spună ce este de făcut”.

Liderul PSD cere amânarea alegerilor parlamentare.

”Conform Constituției, alegerile parlamentare pot fi prelungite 3 luni. Ar fi maxim în martie(...). Trebuie să ne hotărâm care e proritatea noastră”.

Marcel Ciolacu anunță planul opoziției

”Noi am inițiat o lege prin care dăm dreptul Parlamentului de a stabili data alegerilor. Această lege a fost atacată de către președinte și Guvern la Curtea Constituțională. Curtea Constituțională a spus că legea este constituțională.

Am așteptat motivarea de la Curtea Constituțională, cum e și normal, să o putem citi, să vedem de ce Curtea a considerat așa.

În acest moment, această lege a plecat către președinte. Președintele poate să o promulge sau poate să intre într-un hățiș, să o retrimită. Calendaristic, mai mult de o lună de zile această lege nu mai poate fi ținută în acest lanț de atacuri ale președintelui sau Guvernului”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citiți și: Marcel Ciolacu: De luni se va discuta proiectul pentru amânarea alegerilor parlamentare

 

 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close