Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Cseke Attila, despre data alegerilor: ”Președintele trebuie să consulte partidele parlamentare”

Cseke Attila, despre data alegerilor: ”Președintele trebuie să consulte partidele parlamentare”

Alegeri parlamentare 2020. Se impune ca președintele să convoace consultări cu partidele parlamentare, susține liderul UDMR Cseke Attila.

Cseke Attila, despre data alegerilor: ”Președintele trebuie să consulte partidele parlamentare”
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    15 Oct 2020   •   23:00

Liderul senatorilor UDMR a declarat joi seară, la Antena 3, că se impune ca președintele Klaus Iohannis să convoace consultări cu partidele parlamentare sau cu președinții de partide.

Mai avem alegeri parlamentare în decembrie? Potrivit lui Cseke Attila, sunt două aspecte care ar trebui verificate.

”Unul dintre aspecte este legat de cum se poziționează partidele parlamentare legat de o retrimitere a acestei legi, adică să vedem dacă există o majoritate pentru trecerea acestei legi în aceeași formă, și doi - noi credem că trebuie prezentată situația pandemică și mai ales perspectivele pe care le vede autoritatea statului”.

Mai avem alegeri în decembrie? Ce spune Cseke Attila, lider al grupului senatorial UDMR

”Vedem deciziile care se iau la nivel european(...). Dacă perspectiva e una mai puțin pozitivă atunci sigur trebuie luată o anumită decizie, dacă perspectiva poate fi pozitivă se poate discuta despre altceva.

Noi credem că faza de comunicate de presă și conferințe de presă trebuie depășită și președintele trebuie să consulte partidele parlamentare să vedem în acest moment în ce direcție o luăm”, a mai spus Cseke Attila.

Liderul PSD Marcel Ciolacu susţine că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să promulge legea care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor locale, după decizia anunţată săptămâna aceasta de CCR şi că după promulgarea legii Hotărârea de Guvern devine nulă.

Citiți și: Dan Barna: „Noi considerăm că alegerile ar trebui să aibă loc pe 6 decembrie, atâta timp cât sistemul medical face față pandemiei”

Victor Ponta: Cred că alegerile vor fi pe 6 decembrie. Ne vom îmbolnăvi foarte mulți pentru niște voturi!

Alegeri parlamentare în decembrie sau în martie? Marcel Ciolacu anunță planul opoziției

×
Subiecte în articol: Cseke Attila Klaus Iohannis
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close