Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Alegeri parlamentare 2020. Klaus Iohannis, cerere de ultimă oră

Alegeri parlamentare 2020. Klaus Iohannis, cerere de ultimă oră

Președintele Klaus Iohannis trimite legea stabilirii datei alegerilor parlamentare înapoi în Parlament.

Alegeri parlamentare 2020. Klaus Iohannis, cerere de ultimă oră
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    23 Oct 2020   •   13:30

Data de 6 decembrie rămâne stabilită pentru alegerile parlamentare, cel puțin până ce legea care a fost trimisă astăzi în Parlament de către președintele Klaus Iohannis va fi reexaminată. 

Surse politice spun că legea va avea un parcurs legislativ foarte rapid, la începutul săptămânii următoare fiind posibil să treacă prin Senat, după care să ajungă la fel de repede în Camera Deputaților, pentru a fi votată, după care să fie retrimisă președintelui Klaus Iohannis. 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis vineri, 23 octombrie, Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016”, arată Administrația Prezidențială. 

”O analiză sub aspectul momentului în care intervin modificările legislative este necesară”

„Într-o societate democratică, Codul bunelor practici în materie electorală consideră distinct și expres că o analiză sub aspectul momentului în care intervin modificările legislative este necesară. Cu cât acest moment este mai apropiat de data organizării alegerilor, cu atât este mai puternică prezumția că modificările respective au ca scop crearea unui beneficiu/avantaj pentru partidul politic care le-a adoptat, fiind dictate de interesele lui iminente, și pot avea ca rezultat manipularea electoratului.”, se arată în cererea lui Klaus Iohannis, se arată în cererea lui Klaus Iohannis, potrivit DC News

×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare Klaus Iohannis
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close