Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Antena 3, cea mai mare provocare a campaniei electorale. Liderii politici ai României răspund întrebărilor copiilor României

Antena 3, cea mai mare provocare a campaniei electorale. Liderii politici ai României răspund întrebărilor copiilor României

Antena3 lansează cea mai mare provocare a campaniei electorale. Vom aduce împreună copiii, cu problemele şi întrebările lor, şi politicienii aflaţi în competiţie electorală. Vor fi prezenţi în platou şase copiii selectaţi de Unicef şi Salvaţi Copiii şi cei şase lideri politici ai partidelor parlamentare.

Antena 3, cea mai mare provocare a campaniei electorale. Liderii politici ai României răspund întrebărilor copiilor României
de Alin Tarnovschi    |    11 Noi 2020   •   11:35

Participarea copiilor la viaţa comunităţii şi la procesul de luare a deciziilor este unul dintre drepturile fundamentale înscrise în Convenţia Internaţională Drepturilor Copiilor, pe care România a ratificat-o în urmă cu 30 de ani.

Unicef şi Salvaţi Copiii, alturi de alte organizaţii neguvernamentale, sprijină mecanismele care fac auzită vocea copiilor şi care o ajută să conteze la nivel local şi naţional.

Un astfel de demers este o emisiune-eveniment pe care Antena 3 o prezintă în faţa dumneavoastră împreună cu UNICEF şi Salvaţi Copiii.

Vom aduce împreună copiii, cu problemele şi întrebările lor, şi politicienii aflaţi în competiţie electorală. Vor fi prezenţi în platou şase copii selectaţi de UNICEF şi Salvaţi Copiii şi cei şase lideri politici ai partidelor parlamentare, într-o emisiune moderată de Sabina Iosub şi Adrian Ursu.

Aşadar, mâine de la ora 19, fiţi alături de noi, la cea mai inedită dezbatere din istoria campaniilor electorale româneşti.

Cine sunt cei șase copii care le vor punte întrebări liderilor politici ai României

Rareș Ștefan Dragomir - 12 ani, membru al Boardului Copiilor

Eu sunt Rareș, am 12 ani și învăț la școala ”Luceafărul” din București. Participarea copiilor înseamnă foarte mult pentru mine deoarece noi, copii, suntem viitorul și merităm să avem o voce care să fie luată în serios. Ce m-a determinat să aplic ca membru în Boardul Copiilor a fost dorința de socializare și, în același timp, de a ajuta copiii României, într-un fel sau altul. Pasiunile și hobbyurile mele sunt: socializarea, cititul, joaca, excursiile în natură.

Sophia Cîrlan – 17 ani, membru al Boardului Copiilor

Mă numesc Sophia, am 17 ani și sunt elevă in clasa a 12-a la Colegiul Național “Gheorghe Lazar” din București. Sunt implicată in diverse acțiuni de voluntariat și sunt și membru al Bordului Copiilor. Mă atrag foarte multe domenii - istoria, filosofia, relațiile internaționale, dar și drepturile omului, respectiv drepturile copilului. Sunt, in aceeași măsura, foarte pasionata de dinamica vieții politice de la noi din țara, chiar dacă nu am împlinit vârsta legală pentru a-mi exercita dreptul la vot. Mă consider o persoană multilaterală, flexibilă și bine informata in legatura cu realitățile secolului XXI.

Sebastian Dodiță – 17 ani, membru al Boardului Copiilor

Numele meu este Sebi, am 17 ani și sunt din Ploiești. Eu cred că a participa într-un proiect înseamnă a învăța și apoi a-i ajuta și pe alții să învețe, înseamnă să promovezi, sa te dezvolti si sa-i ajuti si pe altii sa se dezvolte. Cred ca, odată implicat într-o activitate, ajungi o persoană responsabilă și capabilă să gestioneze diferite situații. Participarea mea în Boardul Copiilor este de departe o experienta importantă, plină de plăcere si muncă. Ca hobby-uri, menționez pianul, dar și dezbaterile, pe care le practic ca membru în Asociația de Educație Socială.

Antonio Lăcătuș – 10 ani, clasa a-IV-a

Antonio este un luptător atât în sensul figurat cât și în sensul propriu. Îi place sportul, este tenace și ambițios și,  în ultimii 4 ani, în fiecare an fost campion național și (in urma cu 2 ani) european la kick-boxing, la categoria lui de vârstă.

Pasiunea mea e sportul. Tata m-a învățat că, dacă vrei să ai ce ți-ai propus în viață, trebuie să muncești. Nu trebuie să aștepți de la nimeni ceea ce tu însuți poți să faci. În această perioadă aș vrea să fiu mai mult împreună cu copiii, colegii mei, să ne întoarcem la școală și să îmi pot relua antrenamentele și participarea la concursuri.

Corina Constantin – 11 ani, clasa a V-a

Corina locuiește în ghetoul din cartierul Rahova și, în ciuda tuturor greutăților, a fost mereu printre primii la invățătură, cu medii anuale peste 9.

Îmi place să învăț, să aflu lucruri noi, să văd cu ochii minții toate lucrurile la care nu pot ajunge deocamdată. Și eu și sora mea am făcut parte din programele Salvați Copiii iar acum sunt voluntar, dau din tot ce am învățat și celorlați copiii.  Nu știu dacă o sa schimb lumea dar poate o voi face un pic mai bună.

Loreema16 ani – Voluntar Salvați Copiii

“Cred in puterea noastră, a fiecăruia de a schimba vieți. Acesta este și motivul pentru care am ales să devin voluntar al Organizației Salvați Copiii România. Vreau să ajut copiii care provin din familii vulnerabile să aibă o copilărie mai fericită, să îi ajut atât cât pot eu. Eu am avut o copilărie normală și vreau să dau înapoi, cumva, celor care nu au… Îmi place școala, îmi place româna și latina, sunt pasionată de pictură și sport. Cele mai importante calități: sunt răbdătoare, atentă și perseverentă” spune Loreema.

Loreema are 16 ani, este elevă și o voluntară activă a Organizației. Vara și-a dedicat-o copiilor din programul estival, a participat la Forumul Copiilor și nu a dat înapoi atunci când a trebuit să discute cu autoritățile despre problemele pe care le are ea și colegii săi atunci când vine vorba despre educația online pe care au fost nevoiți să o experimenteze de la începutul pandemiei.

×
Subiecte în articol: Antena 3 UNICEF Salvați Copiii
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close