Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Cristian Buşoi, după rezultatele exit-poll la alegerile parlamentare: "Ne aşteptăm ca PNL să fie clar pe primul loc”

Cristian Buşoi, după rezultatele exit-poll la alegerile parlamentare: "Ne aşteptăm ca PNL să fie clar pe primul loc”

Europarlamentarul şi vicepreşedintele al PNL Cristian Boroş a declarat în exclusivitate pentru Antrena 3 că se aşteptă ca PNL să fie clar pe primul loc şi că este exclusă guvernarea alături de social democraţi.

Cristian Buşoi, după rezultatele exit-poll la alegerile parlamentare: "Ne aşteptăm ca PNL să fie clar pe primul loc”
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    06 Dec 2020   •   22:55

Întrebat de jurnaliştii AndreEa Dumitrache şi Adrian Ursu ce face PNL dacă o să fie în impas, care va fi varianta a doua pe care o va alege pentru a forma un guvern, europarlamentarul şi vicepreşedintele al PNL, Cristian Boroş a precizat că PSD este clar exclus si că se vor lua în considerare formaţiunile cu care au creat deja majorităţi la alegerile locale 2020.

"Nu luăm în calcul vreo altă discuţie, decât aceea de a strânge în jurul PNL formaţiunile de centru dreapta, formaţiunile progresiste, formaţiunile cu care am început să construim majorităţi în consilii locale, consilii judeţene şi aici în primul rând se califică USR PLUS şi dacă PMP va intra în parlament cred că poate fi o discuţie foarte importantă şi care să imcludă şi partidul mişcarea populară. Toate aceste lucruri se vor definitiva abia după ce avem rezultatele finale. Ne aşteptăm ca PNL să fie clar pe primul loc”, a precizat pentru Antena 3 vicepreşedintele al PNL Cristian Boroş.

Traian Băsescu a declarat, duminică, după închiderea urnelor, că pentru PMP aceste alegeri au arătat că se poate și fără Băsescu. Potrivit fostului președinte, PMP a trecut testul și e convins că va avea 7% fără redistribuire.

Întrebat dacă nu cumva această victorie ar putea fi o victorie băsistă, avănd în vedere că  fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că PMP va avea 7% fără redistribuire

"Cred că am depăşit de mult discuţia legată de Traian Băsescu şi de moştenirea fostului preşedinte Traian Băsescu. În acest moment PNL este un partid unit, cu oameni pregătiţi şi din fostul PNL istoric şi din fostul PDL. Eu cred că avem datoria să facem o majoritate cât mai stabilă în România. Noi niciodată nu am luat în calcul că vom guverna alături de PSD. O excludem complet. Ne plac mai mult sau mai puţin anumite partide politice sunt partide cu care putem construi cu care impărtăsim anumite valori ”,a precizat pentru Antena 3 vicepreşedintele al PNL Cristian Boroş.

 

 

×
Subiecte în articol: Cristian Busoi PNL
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close