Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 PNL şi USR-PLUS, tot mai departe. Senator liberal: Avem nevoie de PMP şi UDMR pentru un Guvern puternic

PNL şi USR-PLUS, tot mai departe. Senator liberal: Avem nevoie de PMP şi UDMR pentru un Guvern puternic

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a estimat, sâmbătă, la Antena 3, că PNL va realiza cel mai bun rezultat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, iar candidatul la funcţia de premier, aşa cum prevede o decizie internă a PNL, va fi tot Ludovic Orban. Fenechiu a apreciat că, în contextul post-electoral din noul Parlament, va fi nevoie de PMP şi de UDMR "pentru un guvern puternic".

PNL şi USR-PLUS, tot mai departe. Senator liberal: Avem nevoie de PMP şi UDMR pentru un Guvern puternic
de Adrian Iclozan    |    24 Oct 2020   •   17:58

Fenechiu (foto) le-a replicat astfel celor de la USR-PLUS, care au anunţat deja că îl propun prim-ministru pe europarlamentarul Dacian Cioloş, în contextul în care însuşi preşedintele Klaus Iohannis şi-a reconfirmat opţiunea pentru actualul premier, Ludovic Orban.

Dialogul din studio, în continuare:

Andrei Lupu, candidat USR-PLUS la Camera Deputaţilor: "Este o cursă cu 3 alergători, eu cred că Dacian Cioloş este cel care ar trebui să ocupe funcţia de prim-ministru."

(Întrebare din studio, Ana-Maria Roman:) "Aţi putea refuza să intraţi la guvernare dacă preşedintele nu vă acceptă propunerea lui Cioloş?"

Andrei Lupu: "Ce mă îngrijorează e că încă de pe acum PNL începe să colaboreze cu alte partide mai micuţe. Nu mă refer la miniştri, ci la nivelul imediat inferior, al secretarilor de stat. Sunt o grămadă de secretari de stat din PMP, din ALDE, am văzut chiar şi un consilier de stat de la UDMR. Mai departe, la nivel de prefecturi, nici nu mai vorbesc."

(Întrebare din studio, Ana-Maria Roman:) "Credeţi că încearcă PNL să evite o guvernare cu USR-PLUS?"

Andrei Lupu: "Cred ca PNL-ului, cu multe metehne venite din trecut, îi este într-o anumită măsură teamă de USR-PLUS, cel puţin pe partea de integritate, dar aş merge şi pe partea de competenţă, tehnocraţie."

Daniel Fenechiu, senator PNL: "Cred că după alegeri, cel mai probabil, va fi o guvernare PNL-USR. Cred că trebuie să privim spre viitor, să nu fim nevoiţi să privim spre trecut, să explicăm ce am declarat. Cred că premierul va fi stabilit de preşedintele Iohannis în funcţie de rezultatul alegerilor. Cred că PNL va realiza cel mai bun rezultat în alegeri şi candidatul la funcţia de premier va fi Ludovic Orban, în raport de faptul că în PNL avem o decizie statutară în acest sens. Cred că USR îşi doreşte să continue o politică de reforme şi de asanare a problemelor care există, cred că va învinge raţiunea, cred că e nevoie de PMP şi de UDMR pt a exista un executiv puternic."

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close