Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Măsurile pentru Educație anunțate de partide: PSD și USR propun program prelungit de școală pentru elevi

Măsurile pentru Educație anunțate de partide: PSD și USR propun program prelungit de școală pentru elevi

În plină campanie electorală, partidele se întrec în măsuri pentru sistemul de învățământ. PNL promite că va construi aproape 200 de grădinițe și că va moderniza mii de școli. Social democrații nu se lasă mai prejos și anunță peste 1700 de creșe noi.

Măsurile pentru Educație anunțate de partide: PSD și USR propun program prelungit de școală pentru elevi
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    14 Noi 2020   •   14:40

PNL propune mai multe măsuri pentru domeniul educației: promite că va construi 180 de grădinițe cu program prelungit și after school-uri.

De asemenea, PSD și USR propun un program prelungit de școală pentru elevi. Partidul Social Democrat propune un program între ora 8:00 și 16:00. USR chiar cu o ora mai târziu, până la ora 17:00. 
Și ambele partide susțin că elevii ar trebui să beneficieze și de o masă caldă.

Tot USR propune și depolitizarea instituțiilor, mai exact desființarea inspectoratelor și organizarea acestora astfel încât să fie depolitizate.

PNL și PSD promit și construcția de grădinițe și creșe. PSD a promis și în 2016 că va construi mai multe crește. Acum, 1700 de creșe în următorii 4 ani este promisiunea pe care o fac social democrații, așa cum se arată în programul lor de guvernare.

×
Subiecte în articol: România la vot
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close