Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Donald Trump: ”Ne pregătim pentru o mare sărbătoare! Nu ne pot ajunge din urmă!” Ediție specială la Antena 3

Donald Trump: ”Ne pregătim pentru o mare sărbătoare! Nu ne pot ajunge din urmă!” Ediție specială la Antena 3

Candidatul democrat Joe Biden, conducea, miercuri dimineaţă, competiţia pentru Casa Albă, înregistrând la ora 9, ora României, 220 voturi electorale, în comparaţie cu Donald Trump, 213. Biden urma să facă o declaraţie cu privire la scrutin, prima de acest fel după închiderea urnelor.

Donald Trump: ”Ne pregătim pentru o mare sărbătoare! Nu ne pot ajunge din urmă!” Ediție specială la Antena 3
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    Alina Anghel    |    Laura Dinu    |    04 Noi 2020   •   09:35

Donald Trump a făcut primele declarații după aflarea rezultatelor parțiale: ”Biden nu mă prinde din urmă!”, a declarat președintele SUA.

Vreau să mulțumesc poporului american pentru susținerea mare. Milioane de oameni au votat și sunt oameni care încearcă să îi devalideze pe acești oameni și votul lor. Vreau să îi mulțumesc Primei Doamne și familiei mele și vicepreședintelui Pence pentru că au fost alături de noi  și în această campanie electorală. 

Ne pregătim pentru o mare sărbătoare! Câștigam totul și dintr-o dată totul s-a anulat.. Rezultatele din seara asta au fost fenomenale și literalmente ne pregătim să sărbătorim ceva ce este atât de frumos, atât de bun, așa un vot, așa un succes... 

Oamenii au ieșit la vot într-un număr record. Am câștigat state pe care nu ne așteptam să le câștigăm. De exemplu Florida, pe care am câștigat-o cu o marjă mare. 

Am câștigat statul Ohio, am câștigat Texas cu 700,000 de voturi și nici nu au fost incluse voturile prin corespondență! Am câștigat și Georgia!

Suntem înainte cu 2,5 procente, mai sunt doar 7% de numărat, nu au cum să ne ajungă din urmă!  Este clar că am câștigat și Carolina de Nord! În Arizona avem foarte multe voturi! Este clar că acolo am avut noi foarte multe voturi! 

Cel mai important este că am câștigat Pennsylvania cu un scor foarte bun! Gândiți-vă așa! Suntem cu 690,000 de voturi înainte! Nici măcar nu sunt pe aproape! Cu 64% dintre voturi, va fi aproape imposibil să fim prinși din urmă! Deci e clar că vom câștiga acolo. 

Am câștigat și în Michigan, nu mi-a venit să cred! Am câștigat chiar și Wisconsin!

"Cred că suntem pe cale să câştigăm.  Am ştiut, pe seama numărului fără precedent de voturi anticipate şi prin corespondenţă, că va dura ceva timp (...) Ştiam că va fi un proces de durată.  Ne bucurăm pentru rezultatele din Michigan şi Wisconsin şi suntem încrezători că vom câştiga în Pennsylvania, chiar dacă va mai dura. Vă cer să avem răbdare până ce procesul dificil de numărare a voturilor se va încheia. Şi nu va fi încheiat până ce nu va fi numărat fiecare vot. Sunt optimist," a spus Biden, adresându-se susţinătorilor săi în statul Delaware.

O declaraţie din partea preşedintelui în funcţie, Donald Trump, era aşteptată după cea a lui Joe Biden şi a fost confirmată, pe Twitter, de către liderul republican.

 

Conform proiecţiilor CNN disponibile miercuri dimineaţă (estimări care nu reprezintă rezultate oficiale, ci se bazează pe sondaje la ieşirea de la urne realizate de compania Edison Research), candidatul democrat câştiga în statele New Jersey (14 voturi electorale), New York (29), Massachusetts (11), Delaware (3), DC (District of Columnbia, unde se află capitala Washington, 3 voturi electorale), Maryland (10), Vermont (3), Connecticut (7), Colorado (9), New Mexico (5), New Hampshire (4), Illinois (20), Washington (12), Oregon (7), California (55), Virginia (13), Minnesota (10).

La rândul său, preşedintele-candidat era dat câştigător în Arkansas (6 voturi electorale), Virginia de Vest (5), Tennessee (11), Kentucky (8), Oklahoma (7), Indiana (11), Dakota de Sud (3), Dakota de Nord (3), Carolina de Sud (9), Alabama (9), Kansas (6), Nebraska (cel puţin 3 din cele 5 voturi electorale), Utah (6), Missouri (10), Wyoming (3), Mississippi (6), Ohio (18), Idaho (4).

Trump îşi adjudecă Florida, stat-cheie, în ciuda eforturilor făcute de democraţi

Preşedintele american Donald Trump consemna, miercuri dimineaţă, prima victorie de proporţii în lupta pentru câştigarea celui de-al doilea mandat la Casa Albă: după numărarea a peste 96% din voturile exprimate în statul Florida, Trump avea 51,2% din opţiunile electorale, în timp ce contracandidatul Joe Biden înregistra 47,9% din sufragii în favoarea sa.

Victoria din Florida, clamată anticipat de republicani, îi aduce lui Trump cele 29 de voturi ale electorilor din acest stat.

La fel ca alte câteva state cu număr important de electori, Florida este un aşa-numit câmp de luptă (battleground, în limba engleză), unde candidaţii îşi concentrează eforturile pentru a înclina decisiv balanţa în opţiunile cetăţenilor, spre deosebire de statele care în mod tradiţional votează fie cu republicanii, fie cu democraţii, şi unde echipele de campanie mobilizează mai puţine resurse pentru atragerea electoratului.

Evoluţiile - mai strânse decât se anticipa - în aceste statele-cheie îi determină pe democraţi să nu prognozeze victorii la scoruri mari în orele de după închiderea urnelor. 

×
Subiecte în articol: Donald Trump Joe Biden
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close