Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Ce scriu marile agenţii de presă internaţionale despre alegerile locale din România

Ce scriu marile agenţii de presă internaţionale despre alegerile locale din România

Ce scriu marile agenţii de presă internaţionale despre alegerile locale din România
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    06 Iun 2016   •   08:32

ALEGERI LOCALE 2016. Alegerile locale din România şi mai ales rezultatele sondajului exit poll din Bucureşti suscită interesul marilor agenţii de presă internaţionale.

ALEGERI LOCALE 2016. Corespondenţii acestora relatează şi despre contextul alegerilor: guvernul tehnocrat instalat după tragedia de la Colectiv şi anchetele de corupţie care-i vizează şi pe mulţi primari.

ALEGERI LOCALE 2016. „O ziaristă câştigă primăria capitalei române” este titlul ales de agenţia spaniolă EFE pentru corespondenţa din Bucureşti. Agenţia relevă că Gabriela Firea este prima femeie-primar din capitală şi notează, de asemenea, ascensiunea partidului lui Nicuşor Dan, care și-a anuntat deja participarea la alegerile generale.

ALEGERI LOCALE 2016. „Stânga română a primit cele mai multe voturi, potrivit exit-pollului”, titrează agenţia Reuters, care adaugă că rezultatul avantajează PSD în perspectiva alegerilor din toamnă.

ALEGERI LOCALE 2016. La rândul său agenţia Associated Press subliniază că alegerile locale din România sunt „umbrite de corupţia din administraţia locală”.

ALEGERI LOCALE 2016. Jurnaliştii vorbesc despre primarii de sectoare aleşi în 2012 şi acuzaţi de corupţie, dar amintesc şi de faptul că în lipsa unei condamnări, au dreptul să candideze în alegeri.

ALEGERI LOCALE 2016. La corupţie se referă şi agenţia France Presse, într-o scurtă relatare care situează victoria candidatei de stânga la Bucureşti în contextul evoluţiilor politice din ultimele luni. „Alegerile sunt primul test pentru clasa politică, după incendiul ucigaş dintr-o discotecă de la Bucureşti” scriu jurnaliştii francezi.

ALEGERI LOCALE 2016. Aceştia amintesc de faptul că ţara este guvernată acum de un cabinet de tehnocraţi.

ALEGERI LOCALE 2016. Şi agenţia germană DPA a relatat despre alegerile locale din România, remarcând prezenţa redusă la urne.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close