Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Susținătorii lui Clotilde Armand au ieșit în stradă. Candidatul USB la Sectorul 1, printre oameni

Susținătorii lui Clotilde Armand au ieșit în stradă. Candidatul USB la Sectorul 1, printre oameni

Susținătorii lui Clotilde Armand au ieșit în stradă. Candidatul USB la Sectorul 1, printre oameni
11 Iun 2016   •   16:18

Comunitatea "Corupţia ucide", apărută după incendiul din Colectiv, a organizat sâmbătă un protest, în Piaţa Universităţii, pentru renumărarea voturilor în sectorul 1, după ce cererea USB pentru renumărarea voturilor în 18 secţii a fost respinsă de Biroul Electoral.s

În jurul orei 16:00, candidatul USB pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, și-a făcut apariția în piață și a stat de vorbă cu oamenii.

Conform primelor estimări, aproximativ 300 de oameni participă la acest protest.

Clotilde Armand a explicat că este fericită de numărul mare de participani la eveniment.

“Sunt tristă că am pierdut ieri, dar sunt fericită că e atâta lume aici. Și eu, ca voi, sunt aici pentru democrație, pentru transparență și vă mulțumesc că sunteți aici, pentru că avem aceeași cauză.”

Armand a explicat că a cerut un lucru elementar, renumărarea voturilor și că ea și partidul pe care îl reprezintă își doresc reprezentativitate.  

“Procesul, din câte am înțeles eu, s-a încheiat, din punct de vedere al Biroului Electoral. Noi ne-am dus la judecătorie, pentru a spune că atunci când copiii noștri învață matematică, li se spune să învețele de două ori și sunt destule motive să cerem verificare. Noi considerăm că și o simplă cerere de la un cetățean este suficientă, dar pare că nu este. Noi vrem reprezentativitate. Ce s-a încercat în trecut, de alți cetățeni, a arătat că situația mea este exact ce trebuie pentru acest lucru. Nu se va aplica retroactiv, de acord, dar este o fereastră de oportunitate. Trebuia un candidat plasat pe locul 2. În spiritul lucrurilor de acum, am sesizat această oportunitate.”

„Biroul Electoral, format politic, a refuzat să ne întâmpine. Biroul Electoral de sector este constituit politic și au această posibilitate, legală, să ne refuze. Și atunci ne-am dus la judecător. O să vedem ce va spune judecătorul, dar vă dați seama că procesul s-a încheiat. Dar ce încercăm noi acum este să lucrăm pentru viitor, ca să nu se mai întâmple pe viitor.”

Întrebată cum comentează prezența a sute de oameni în Piață, pentru cauza ei, Clotilde Armand a declarat:

“Ei nu sunt alături de mine, eu sunt alături de ei, suntem toți aici pentru același lucru.”

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close