Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Primele declarații ale noului Primar General. Care sunt prioritățile Gabrielei Firea și cu cine va colabora în Consiliul General

Primele declarații ale noului Primar General. Care sunt prioritățile Gabrielei Firea și cu cine va colabora în Consiliul General

Primele declarații ale noului Primar General. Care sunt prioritățile Gabrielei Firea și cu cine va colabora în Consiliul General
Sursa foto: Foto: Facebook / Gabriela Firea
06 Iun 2016   •   13:28

Noul Primar General al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat, într-o intervenție telefonică în ediția specială realizată de Maria Coman și Ionuș Cristache, care sunt prioritățile ei ca primar dar și cu cine va colabora la nivel de Consiliu General.

“Cred că bucureștenii au votat de această dată pozitiv și nu au dat un vot împotriva a ceva sau cuiva. Cred că avem și o primă explicație. Eu nu am venit cum se făcea în alte perioade, cu proiecte grandioase care doar sunau bine, ci mi-am propus să fac viața bucureștenilor ceva mai ușoară. Am venit cu soluții pentru rezolvarea traficului infernal din Capitală, pentru dotarea tuturor spitalelor la nivel occidental, cele care sunt în subordinea Primăriei, dotarea școlilor, inclusiv înființarea serviciilor de tip after-school. Și pentru că ne desparte foarte puțin timp de perioada rece, am propus soluții concrete pentru RADET, astfel încât bucureștenii să plătească mai puțin la factura de întreținere. Cred că acest lucru a contat, pentru cpă eu am venit cu soluții și nu am transmis mesaje politice, nu am intrat în polemici cu ceilalți contracandidați, au fost doar idei din administrația publică locală.”

Întrebată care sunt prioritățile pe termen scurt, Gabriela Firea a explicat că

“În primele ședințe ale CGMB va trebui să aprobăm strategia energetică a Capitalei, pe baza acesteia va fi întocmit caietul de sarcini, studiul de fezabilitate și apoi voi merge la Bruxelles, pentru că avem nevoie de 200 de milioane de euro pentru modernizarea RADET, bani care au fost semnați de către Guvernul PSD, condus de Victor Ponta, dar proiect de care nu s-a mai ocupat nimeni. A fost înghețat acest proiect. Este prima măsură.

Pe urmă, suntem într-o situație critică și în ceea ce privește RATB. Sunt 330 de autobuze blocate în autobaze, pentru că nu există piese de schimb. În primele ședințe voi propune alocarea resurselor necesare, pentru a nu mai sta mult în stația de autobuz, pentru a face foarte mult până la destinație.”

În fine, Gabriela Firea a explicat și că are de gând să rezolve problema contractelor pentru dezinsecție, în condițiile în care Capitala încă nu a semnat acest contract.

“Sunt foarte uimită. Lucrătorii din Primăria Generală nu au semnat acest contract, am participat la câteva ședințe ale CGMB, PSD avea doar 18 din 55 de consilieri generali. Și eu mă întreb de ce nu s-a semnat acest contract. Nu se poate așa ceva. Și este o prioritate zero.”

Întrebată cu cine va colabora la nivel Consiliului General, Firea a explicat că alianța sa este cu bucureștenii.

“Alianța mea este cu bucureștenii, am promis lucruri concrete pe care le voi face, unele chiar foarte rapid. Nu cred că va fi vreun consilier ca se va opune vreunui proiect benefic bucureștenilor.”

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close