Antena 3 CNN Be EU Uniunea Europeană acordă o finanţare suplimentară de peste 8 milioane de euro pentru stimularea inovării

Uniunea Europeană acordă o finanţare suplimentară de peste 8 milioane de euro pentru stimularea inovării

55 de cercetători din Uniunea Europeană primesc o finanţare în valoare totală de 8,25 milioane de euro, în vederea corelării rezultatelor muncii lor cu cerinţele pieţii.

Uniunea Europeană acordă o finanţare suplimentară de peste 8 milioane de euro pentru stimularea inovării
de Georgiana Adam    |    07 Ian 2021   •   15:15

Finanţarea este acordată de Consiliul European pentru Cercetare (European Research Council, ERC) printr-o schemă numită Validarea Conceptului. Fiecare cercetător va beneficia de 150.000 de euro.

Finanţarea urmează să-i ajute pe cercetătorii cu rezultate remarcabile să investigheze potenţialul muncii lor din punct de vedere comercial şi al beneficiilor pentru societate şi să contribuie, astfel, la îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Între temele de cercetare ce vor beneficia de finanţare se numără dezvoltarea unui nou test cu costuri scăzute şi precizie ridicată pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, noi opţiuni de tratament pentru afecţiunile retinale degenerative şi pentru orbire precum şi noi modalităţi de diseminare a experienţei culturale în societăţile europene a căror diversitate este în creştere, în vederea rezolvării conflictelor şi a protejării grupurilor sociale dezavantajate,

"Finanţările acordate astăzi de Consiliul European pentru Cercetare prin schema de Validare a Conceptului arată cum rezultatele cercetărilor în domeniul ştiinţelor de frontieră se pot aplica pentru a crea invenţii în beneficiul societăţii şi al ramurilor economiei. Efortul de cercetare finanţat este menit să deschidă noi tărâmuri şi modalităţi de a adresa provocările urgente în domenii precum sănătatea, migraţia şi schimbările climatice, printre multe altele", a declarat Mariya Gabriel, Comisar european pentru Inovaţie, Cercetare, Cultură, Educaţie şi Tineret.

Noile grant-uri sunt finanţate prin intermediul programului Orizont 2020 al Uniunii Europene, dedicat cercetării şi inovării.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close