Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Mihai Tudose: Regulile privind deficitul, suspendate pentru ca România să facă față pandemiei

Europarlamentarul Mihai Tudose: Regulile privind deficitul, suspendate pentru ca România să facă față pandemiei

Discuții importante, în aceată perioadă la Bruxelles pentru ceea ce am putea numi generic reguli fiscale în această perioadă de pandemie. Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a explicat, sâmbătă, la Be EU, ce înseamnă pentru țările Uniunii Europene, inclusiv pentru România, ce înseamnă suspendarea regulilor fiscale pentru 2021, dar și pentru anul 2022.

Europarlamentarul Mihai Tudose: Regulile privind deficitul, suspendate pentru ca România să facă față pandemiei
de Gabriel Dano    |    10 Apr 2021   •   10:33

"Partea proastă este că e o ușă cam largă și pe această ușă foarte largă anul trecut România a avut deficitul acest absolut fabulos prin intermediul căruia Guvenul Orban, sau acum Cîțu, că tot el a fost și la Finanțe, nu a fost în stare să ne povestească cât din procentele acelea au fost efectiv datorită pandemiei sau pentru lupta cu pandemia și câte n-au niște derapaje care puteau fi evitate, fiindcă chiar dacă Uniunea Europeană și tot ce înseamnă fiscalitate europeană sunt acum cu indulgență cu ochii închiși, datoriile acestea rămân ale țării, indiferent despre ce vorbim", a spus europarlamentarul Mihai Tudose, în emisiunea Be EU moderată de Sabina Iosub.

Uniunea Europeană a suspendat aplicarea regulilor din Pactul de stabilitate şi creştere. Printre obligaţiile pe care statele membre UE nu mai trebuie să le respecte în prezent se numără şi faimoasa regulă care cere ca deficitul public să nu depăşească 3% din Produsul Intern Brut. După suspendarea regulilor de disciplină bugetară, statele membre au anunţat cheltuieli publice în valoare de miliarde de euro pentru a ajuta sistemele de sănătate şi a susţine economiile, companiile şi piaţa muncii să facă faţă impactului pandemiei de coronavirus.

×
Subiecte în articol: be EU mihai tudose
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close