Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Vlad Gheorghe: Prea puține vaccinuri față de necesități

Europarlamentarul Vlad Gheorghe: Prea puține vaccinuri față de necesități

Nu doar România, ci toate statele Uniunii Europene se confruntă cu o criză a vaccinurilor anti-Covid. În lipsa dozelor necesare pentru imunizare, este esențial ca anchetele epidemiologice să se desfășoare într-un ritm alert, pentru a diminua presiunea de pe umerii medicilor din linia întâi, semnalează europarlamentarii.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe: Prea puține vaccinuri față de necesități
de Gabriel Dano    |    06 Feb 2021   •   10:31

 La ce restricții sunt supuse state dezvoltate ale Uniunii Europene, din cauza mutației coronavirusului a explicat, la Be EU, într-un dialog cu Sabina Iosub, europarlamentarul român Vlad Gheorghe.

"Principalele probleme sunt în legătură, evident, cu lipsa vaccinurilor, pentru că sunt prea puține vaccinuri față de necesităț și față de ceea ce au promis producătorii și bineînțeles cu privire la continuarea restricțiilor, pentru că vedeți că suntem cu toții supuși unui al treilea val de restricții.

Chiar țări foarte avansate cu vaccinarea trebuie să aibă acum un al treilea lockdown, respectiv Israel, pentru că avem aceste tulpini noi care sunt extrem de periculoase. Și, deși am învățat foarte multe lucruri din restricțiile anterioare, încă trebuie din păcate să le suportăm. Și acestea sunt principalele două probleme și acestea sunt lucrurile la care trebuie să găsim răspunsuri cât mai repede acum, incusiv aici, în Parlamentul Europea", a spus europarlamentarul Vlad Gheorghe, la Be EU.

×
Subiecte în articol: be EU Be EU cu sabina iosub Vlad Gheorghe
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close